25 Ağustos 2020 09:48

Hacettepeliler eğitimde hibrit modelini istiyor 

Seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinden kampanya düzenleyen Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, online ve yüz yüze eğitimin bir arada olacağı hibrit modele geçilmesini talep ediyor. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Uğur DÜZGÜN
Burcu ATEŞ
Ankara

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, okulların açılmasına ilişkin belirsizliğe karşı yönetimden net bir açıklama bekliyor. Seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinden kampanya düzenleyen öğrenciler, online ve yüz yüze eğitimin bir arada olacağı hibrit modele geçilmesini talep ediyor. 

Hacettepe Üniversitesi Matematik Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi Cemal Uğur Karakılçık hibrit sisteminin benimsenmesini, yüz yüze derslerin isteğe bağlı olmasını isteyerek “Sınıflar seyreltilmeli, şubeler artmalı, kampüsün birçok köşesine dezenfektan koyulmalı” dedi.  Kampüsün hafta sonu ve çarşamba günleri kapatılarak dezenfekte edilmesi gerektiğini anlatan Karakılçık, sosyal medyadan başlattıkları kampanyayı  #EkimdeYüzYüzeHacettepe tagıyla duyurduklarını dile getirdi.

Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencisi Aleyna Akkoç da verimsiz bir dönemi geride bıraktıklarını söyleyerek “Asıl amacımız rektörümüze ulaşabilmek ve talebimizi duyurabilmekti. Üniversite yönetiminin gerekli önlemleri alıp ekimde hibrit eğitim modeline geçmesini istiyoruz” dedi.

"ALAN ARAŞTIRMASI YAPMADAN TEZ SUNACAĞIM"

Betül Nur Erdem ise hashtag çalışmasını destekleyen grubun yöneticilerinden biri olduğunu belirterek Sosyal Hizmet Bölümünde okuduğunu anlatıp durumunu şu sözlerle aktardı: “Benim staj senem ve tez grubumla alan araştırması yapamadan uzaktan tez yazmaya çalışacağız. Ne kadar etik ve doğru? Veya staj senesi olan arkadaşlarımızın staj yaparak tecrübe edinemeden mezun olmaları ya da bir sene daha uzatmaları… Evet pandemi döneminde hiçbir şey kolay olmayabilir. Fakat biz Türkiye’nin önde gelen üniversitesinin bu durumu da kontrollü bir şekilde gerekli önlemler alarak yapacağından eminiz. Bu yüzden sesimizi duyurmak istedik.”

İngilizce Öğretmenliğii Bölümünden Berfin Bakır ise online eğitim sürecinin masraflı olduğuna dikkati çekerek “Bilgisayarım çok eski olduğu için çöktü ve yaptığım 30 sayfalık ödev silindi. Acilen bir bilgisayar almak zorunda kaldım. Tüm finansal birikimimi bir anda bilgisayar için harcamak zorunda kaldım. Bu hem beni hem ailemi bir miktar zorladı.”

BİLGİSAYAR VE İNTERNETE ERİŞİM CİDDİ PROBLEM 

Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Ceren de pandemiden önce yüz yüze verilen laboratuvar ve uygulamalı derslerin online olarak verilemeyeceğini belirterek  en azından belli derslerde yüz yüze eğitimin tercih edilmesini istediklerini söyledi.  Herkesin bilgisayar ve internet erişimi olmadığına dikkati çeken Matematik Öğretmenliği Öğrencisi Mehmet Akif Derviş, köyde internet erişimi veya maddi durumu olmayan öğrenciler olduğunu belirterek “En büyük örneği benim. Ne bilgisayarım vardı ne de internetim. Kısıtlı şartlarda geçebildim derslerden. Bunların hepsi problem ve basit sorunlar değil” dedi. 

Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Mertcan Tepe da bilgisayar olmadığı için telefondan katılmaya çalıştığını söyledi. Beslenme Diyetetik Öğrencisi Helin Ünal da “Bizim istediğimiz şu; isteğe bağlı yüz yüze eğitim hakkıyla herkesin istediği olsun, önlemler alınsın ve biz online olarak işlenmesi mümkün olmayan derslerimizi işleyebilelim” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Meksika’da Devrimci Halk Cephesi yöneticisine suikast

SONRAKİ HABER

İdlib'de Türkiye ile Rusya'nın ortak devriyesi sırasında patlama meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa