25 Ağustos 2020 11:14

İzmir'de tüm kamu emekçilerine Kovid-19 testi yapılması talep edildi

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, tüm kamu emekçilerine yaygın test yapılmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir İl Nüfus Müdürlüğünde 2 çalışanın Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonrası açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, tüm kamu emekçilerine yaygın test yapılmasını istedi.

Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasına BES yönetiminin yanı sıra KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da katıldı.

Açıklamayı okuyan BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, Kovid-19 riski artmışken gerekli önlemler alınmadan, vaka çıkan işyerlerinde filyasyon işlemleri, hijyen sağlanmadan kamu hizmetinin devam ettirilmeye çalıştırıldığını söyledi.

"BİRÇOK İŞYERİNDEN VAKA HABERLERİ GELİYOR"

İl Nüfus Müdürlüğünde çıkan vakaların halk sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Güven, “Yine bugün İzmir Vergi Daire Başkanlığında test sonucu pozitif çıkan bir çalışan olduğu, filyasyon işleminin yapıldığı öğrenilmiştir. Geçen haftalar Karşıyaka’da dün Buca Denetimli Serbestlik Bürosunda olmak üzere iş kolumuzda birçok işyerinden vaka haberleri gelmektedir. İşyerlerinde vaka sayıları artarken kamu idarecilerinin bir kısmı var olan durumu önemsemez bir tutum sergilemektedir. Bu koşullarda kamu işyerlerinde sağlıklı çalışma ortamı sağlamak mümkün görünmemektedir” dedi.

Güven, “İzin ve bayram dönüşleri dikkate alınarak kademeli olarak tüm kamu emekçilerine Kovid-19 testi yapılmasını, Kovid-19 tespit edilen işyerlerinde gerekli filyasyon işleminin yapılması, işyerlerinde gerekli hijyenin sağlanması ve maske dağıtımının aksatılmaması, vatandaş yoğunluğunun çok olduğu ve fiziksel mesafenin korunamadığı yerlerde çalışanlara tam koruyucu maske dağıtılması, randevu sisteminin yaygınlaştırılması, kamu hizmetinin zorunlu olmayan kısımlarında dönüşümlü çalışma, evden çalışma gibi teması azaltan çalışma biçimlerinde hizmet vermenin yeniden planlanması gerektiği açıktır” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam