25 Ağustos 2020 13:25

Giresun'da selde 10 kişi yaşamını yitirdi, kaybolan 6 kişi aranıyor

10 kişinin yaşamını yitirdiği Giresun'da selde kaybolan 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: Güce Belediyesi/AA

Paylaş

Giresun'da Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere birçok bölgenin etkilendiği selde kaybolan 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Sel sonucu 10 kişi hayatını kaybetti.

25 Ağustos'ta, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde jandarma aracının sele kapıldığı bölgedeki gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 vatandaşımızı da arıyoruz ve bunlardan 3'ü jandarma personelimiz, şehit oldular, diğerlerini de inşallah 7 vatandaşımızı da en kısa zamanda bulmayı ümit ediyoruz. Tüm ekiplerimiz, ekip sayılarımızı çok artırdık, havadan karadan denizden her yerden sahil güvenlik ekiplerimiz de denizde çalışıyorlar" dedi. Soylu, bir gazetecinin "7 kayıp dediniz ama bir vatandaşın bulunduğuna dair bilgi geldi" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Daha önce, şunu düzeltmek isterim, dün düzelttim, daha önce selden hayatını kaybetmeyen bir vatandaşımızın da bilgisi de eklenerek rakamlar söylendi ama biz onun selden aynı zamanda oldu doğru, ama selden etkilenmediği için onu selden etkilenenlerin sayısı olarak 8 olarak devam ettiriyoruz. Dün de 7 söyledim zaten, dün de 8'di, onun için öyle bir düzeltmeyi dün yaptık, bugün de yapma ihtiyacı duyuyorum. 8 vatandaşımız, 3'ü jandarma olmak üzere selden etkilenerek hayatını kaybetti, 7 vatandaşımızın da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor."

Sele araçlarında yakalanan ve kaybolan vatandaşların bulunması için AFAD koordinasyonunda 4 bölgede arama çalışması yapılıyor. Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde sele kapılan jandarma aracındaki personelin bulunması için iş makineleriyle çayda moloz kaldırıldı.

Gelevera Deresi ve Harşit Çayı'nda oluşan sel, çamurun yanı sıra odun parçalarını da Karadeniz'e sürükledi. Tirebolu ilçesi sahilini kaplayan sel sularının getirdiği odun parçaları havadan görüntülendi. Pek çok vatandaşın kışlık odun için ihtiyacı için denizdeki odun parçalarını topladığı görüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’ın ilk kadın yönetmeni Saba Sahar silahlı saldırıda vuruldu

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Önlemler alınmadan yüz yüze eğitim başlarsa büyük sıkıntılar yaşanır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa