Tempo Çağrı Merkezi işçileri: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz
Tempo Çağrı Merkezi işçileri, Batman'da 20’ye yakın işçinin işten atılmasını Şişli’deki merkez bina önünde protesto etti.
Fotoğraf: Evrensel
Batman’da bulunan Tempo Çağrı Merkezinde 20’ye yakın işçinin işten atılması, şirketin Şişli’de bulunan merkez binası önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.
DİSK’e bağlı İletişim-İş ve Gıda-İş, EMEP, TİP, İTK, Emeğin Gücü Derneğinin de destek verdiği işçiler, sloganlarla şirketin önüne yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Tempo İşçisi Yunus Emre Yıldız, salgın döneminde olunduğu halde, işten atmalar yasak denmesine rağmen şirket kendilerini İş Kanunu’nun 25/2 maddesini (yüz kızartıcı suç) göstererek işten attığını ifade etti. İhbar, kıdem tazminatı ve işsizlik ödeneği alamadıklarını belirten Yıldız, “Batman’da sesimizi duyurmak istediğimizde pandemi ve güvenlik gerekçesi ile engellendik. Bu yüzden açıklamayı burada yapıyoruz” dedi. Yıldız birçok arkadaşlarının çalışırken ya duyma kaybı ya da omurga hastalıkları ile karşı karşıya kaldığını da ifade etti.
İŞÇİLERİN TALEPLERİ KARŞILANMALI
DİSK/İletişim-İş Genel Başkanı Levent Dokuyucu da Tempo işçilerinin mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini dile getirdi. Şirketin büro iş koluna bağlı olduğunu ancak iletişim hizmeti verdiğini belirten Dokuyucu, “Bu doğru değildir. Sendikaları bölmek adına iş kolları farklı bir biçimde düzenleniyor, bu da sendikal örgütlülüğü engellemek içindir” dedi.
Tempo işçilerinin taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyleyen Dokuyucu, “Pandemi dönemini iyi kullanan sermaye, kendi örgütlülüğünü daha da pekiştirmiştir. Dardanel, Vestel gibi örneklerde olduğu gibi işçileri kölece çalıştırmanın yollarını kolayca bulmuştur. Ancak sendikalar bu sürece yeterince müdahale edememiştir. Sermayenin saldırılarına karşı konfederasyon ve iş kolu ayırt etmeksizin ortak bir tepki göstermek önemlidir. Bu saldırıları birlikte püskürtebiliriz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)