25 Ağustos 2020 20:55

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'a "Dolduruşa gelerek kendinizi riske atmayın" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilime dair konuştu, "Elimizden bir kaza çıkmaz, gereği neyse onu tereddütsüz yaparız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu | Fotoğraf: Fatih Aktaş/AA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'la Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime dair konuştu. Çavuşoğlu, Fransa'ya atıfta bulunarak "Yunanistan'a tavsiyem, bu şımarıklıktan vazgeçin. O önkoşulsuz ve tam AB desteği ile bir yere varılamayacağını artık anlamanız lazım. Bazı ülkelerin dolduruşuna gelerek kendinizi riske atmayın. Elimizden bir kaza çıkmaz, gereği neyse onu tereddütsüz yaparız" dedi.

Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ankara'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklı taleplerde bulunduğunu belirtirken, "Yunanistan gelsin bizimle otursun, biz hakça paylaşım nedir biliriz, hem kendi hakkımızı koruruz, hem de kimsenin hakkında gözümüz olmaz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gerilim için diyaloğa açık olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'deki tüm ülkelerle, Rum kesimi hariç görüşmeye oturup konuşmaya, hakça paylaşım için müzakere etmeye varız. Ama bunun için kimse Türkiye'ye ön koşul getirmeye kalkmasın" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de acil durum ilan edilen Wisconsin'de ırkçılık protestoları devam etti

SONRAKİ HABER

Malatya’da Emek Gençliği üyesine polis baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa