26 Ağustos 2020 10:48
/
Güncelleme: 10:17

Emek Partisi İzmir İl Örgütü: Günseli Uğur’un sürgünü sağlık emekçilerine gözdağıdır

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, DEÜ Hastanesi SES İş yeri temsilcisi Günseli Uğur’un sürgün edilmesine ilişkin açıklama yaparak sürgün kararının sağlık emekçilerine gözdağı olduğunu söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunları dile getirmesiyle baskılara, soruşturmalara maruz kaldıkları ve son olarak da SES İş yeri temsilcisi Günseli Uğur’un sürgün edildiği ifade edilen açıklamada, “Günseli Uğur, geçici görevlendirme adı altında ama asıl olarak örgütlü mücadeleye bir gözdağı olarak sürgüne gönderildi” denildi.

‘MÜCADELECİ HİÇBİR SENDİKAYA TAHAMMÜLLERİ YOK’

Sağlık emekçilerinin üyesi olduğu sendikaların sorunları konuşmak üzere görüşme taleplerini geri çeviren Hastane Yönetiminin onlara eylem yaparak seslerini duyurma dışında bir seçenek bırakmadığı belirtilen açıklamada, hastane yönetiminin sendikaları ile birlikte haklarını talep ettikleri için de çeşitli cezalandırma yöntemlerini uyguladığını söyledi. Açıklamada, “Hem sendikal hakları çiğneyen hem de salgınla mücadelede en ön safta olan çalışanlarının sorunlarına kulaklarını tıkayıp böyle bir süreçte baskı uygulayıp cezalandıran Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yönetiminin aslında bu cüreti AKP eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’dan aldığı aşikardır. Rektörlük Üniversite bünyesi içerisinde mücadeleci hiçbir sendikanın olmasına tahammül edememekte adeta örgütlülüğe savaş açmış bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

‘SAĞLIK EMEKÇİLERİ ÖRNEK BİR MÜCADELE SERGİLEDİLER’

Sağlık emekçilerinin sorunlara karşı 10 örgüt ile birlikte düzenledikleri eylemlerin hatırlatıldığı açıklamada, “Salgının arttığı bu süreçte, eksik personel ve ekipmanla çalışılan, adaletsiz uygulamalarla iş barışının bozulduğu, ekip ruhunun yok edilmeye çalışıldığı, sağlık işçilerinin tüm haklarının görmezden gelindiği böyle bir ortamda sağlık emekçileri hastane içerisinde örgütlü 10 sendika ve meslek örgütünü biraraya getirdi. 3 haftaya yakın bir süre devam ettirdikleri eylemlerle örnek bir mücadele sergilediler. Bu eylemler öncesinde de sağlıklı ve doyurucu olmayan öğle yemekleri yine emekçilerin girişimleri sonucu düzeltilmişti” denilerek bu eylemler sonrası Valiliğin girişimi üzerineİl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla getirilen eylem yasağına değildi. Sonrasında sağlık emekçilerine yönelik disiplin soruşturmaları, ifadeye çağrılmaları gibi artan baskıların üzerine personel eksikliği de varken Günseli Uğur hemşirenin pasif bir alana çekildiği belirtildi.

‘GÜNSELİ UĞUR DERHAL GÖREV YERİNE DÖNMELİDİR’

Emek Partisi İzmir İl Örgütü olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçilerinin taleplerinin ve mücadelelerinin sonuna kadar yanında oldukları ifade edilen açıklamada son olarak şunlara yer verildi: “Sağlık emekçilerinin sorunlarının çözülmesi, güvenceli ve korunaklıbir şekilde çalışmaları halk sağlığı açısından son derece önemlidir. Hastane yönetimini, sendikal hakları tanımaya, çalışanlarının taleplerini dinlemeye, sorunlarını çözmeye çağırıyoruz. Günseli Uğur yalnız değildir, derhal görev yerine dönmelidir” (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et