27 Ağustos 2020 00:10

Yüz yüze eğitime geçen özel okul öğrencileri: Koronavirüse karşı önlemler yetersiz

Sınavlara hazırlanılacak sınıflarda yüz yüze eğitime başlanan özel okul öğrencileri ve dershane öğrencileriyle konuştuk. Öğrenciler önlemlerin yetersiz, eğitimin ise verimsiz olduğunu anlattı.

Fotoğraf: Taylor Wilcox/Unsplash

Paylaş

Hazal GÖÇMEN
Ankara

Lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, yüz yüze eğitimin başladığı dershane, özel okul ve kurslarda yeterli önlemlerin alınmamasından şikayetçi. Ankara’da konuştuğumuz lise son sınıfı öğrencileri maske, mesafe, hijyen gibi tedbirlerin yetersiz kaldığını ve devlet okullarının açılmasıyla berber toplam riskin daha da büyüyeceğini söyledi.

Türkiye genelinde özel okullar ve dershanelerde okuyan 8. ve 12. sınıf öğrencileri için yüz yüze ders yapma kararı alındı. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’nda” yer alan kurallara titizlikle uyulması şartıyla açıldığı söylenen kurslar, dershaneler veya özel okullarda alınan önlemlerin yetersizliği nedeniyle Kovid 19 vakaları için şimdiden tedirginlik uyandırıyor. Dikmen’de bulunan ve 12. sınıf öğrencilerini üniversite sınavına hazırlayan özel okullardaki öğrencilerle konuştuk.

"VİRÜSÜN YAYILMA İHTİMALİ YÜKSEK"

Üniversite sınavına hazırlanan bir genç kadın öğrenci “Virüs nedeni ile devam edilen online eğitim boşa kürek çekmekten ibaret, hiçbir öğrenci bu eğitimden öğrenemedi” dedi. Özel okulların açılması ile imkanı olan öğrencilerin biraz daha ilerleyebileceğini ama devlet okullarına giden öğrencilerin mağdur olacağını belirten öğrenci, dershanede maskelerin çıkarıldığını, mekanın temiz tutulmadığını, önlem olarak ise yalnızca pencerelerin açıldığını söyledi. Öğrenci, herhangi bir sınıfta çıkan korona vakasının bütün okula yayılma ihtimalinin ise oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

Son sınıfta okuyan İlkay adlı öğrenci ise öğrenci başına düşen öğretmen sayısının arttırılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Aynı dershanede öğrenim gören 12. sınıftan Sıla isimli öğrenci de “Dershanede koronavirüs önlemleri için yeterince geniş alan yok. Tuvaletler hijyen kurallarını karşılamıyor. Öğretmenler ilk günler maske takıyordu ama gün geçtikçe maske kullanımı özensiz hale geldi. Bu durumda dershanelerde öğrenime devam etmek risk” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen koronavirüs tespit edilen 96 okulun isimlerini açıkladı

SONRAKİ HABER

HDP heyeti Giresun’da: Yaşananlar doğal afet değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa