27 Ağustos 2020 06:49

SES Manisa Şubesi: Sürgün insanlık suçudur

DEÜ Hastanesi SES İş yeri temsilcisi Günseli Uğur’un sürgün edilmesine tepki gösteren SES Manisa Şubesi, sendikal faaliyetlerin ve sağlık emekçilerinin hakkını savunmanın suç olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

SES Manisa Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi SES İş yeri temsilcisi Günseli Uğur’un sürgün edilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı okuyan SES Manisa Şube Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel, “Hakkınız ödenmez dediniz ama sürgünü hak gördünüz. Sürgün insanlık suçudur” dedi.

Demirel, “Salgının bütün hızıyla sürdüğü binlerce vatandaşımızın hastalandığı yüzlercesinin hayatını kaybettiği, halkın sağlık hakkı için dur duraksız çalışan birçok sağlık emekçisinin hayatını kaybettiği günlerden, ağır çalışma koşullarından geçiyoruz. Ne yazık ki defalarca söylemememize rağmen yöneticiler görmüyor, duymuyor, sorunlarımızı çözmüyor” dedi.

“EMEĞİYLE ÇALIŞAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE SİZİN DE İHTİYACINIZ OLACAKTIR”

SES’in ülkenin her yanında izlenen yanlış politikaları eleştirip önerilerini sıralarken öte yandan sağlık emekçilerinin taleplerini, sorunlarını dile getirdiğini ifade eden Demirel, DEÜ’deki eylemleri hatırlatarak, “SES İşyeri temsilcisi hemşire arkadaşımız Günseli Uğur ise iyi ve doğru bir sendikacı olarak çalışanların talepleri için elbette bu mücadelenin içinde olmuştur. Tüm sağlık emekçilerinin ve örgütlerinin birlikte mücadelesinin gereğine inanan bir noktada mücadelesini yürütmüştür. Ancak hafta başında görev yeri değiştirilmiş yani sürgün edilmiştir. Çalışanların hakkını vermek, onları çalışma koşullarını düzeltmek yerine DEÜ Tıp Fakültesi yöneticileri ne yazık ki böyle bir yola başvurmuştur. Bir gün biz onuruyla, emeğiyle çalışan ve mücadele eden sağlık emekçilerine tüm halk gibi sizin de ihtiyacınız olacaktır” diye konuştu.

“GÜNSELİ HEMŞİRE ESKİ GÖREV YERİNE İADE EDİLSİN”

Baskı, soruşturma ve sürgünde sorumluluğu olan herkese seslenen Demirel, “Sürgün insanlık suçudur. Sendikal faaliyetler ve sağlık emekçilerinin hakkını savunmak suç değildir, cezalandırılamaz, asıl siz suçlusunuz. Günseli Hemşire yalnız değildir. Manisalı sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak Günseli Hemşire arkadaşımızın derhal eski görev yerine iadesini talep ediyoruz. Sürgün kararına imza atanlara, bu insanlık suçuna ortak olanlara gerekli cezanın uygulanmasını talep ediyoruz” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam