28 Ağustos 2020 09:53

BTS İzmir: Pandemide alınmayan önlemleri dile getirince sürgün edildik

BTS İzmir Şubesi, yönetici ve üyelerine yönelik yapılan sürgünlerin mahkeme kararı ile iptal edildiğini ancak TCDD 3. Bölge Müdürlüğünün mahkeme kararına uymadığını söyleyerek basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası

Reklam

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, yönetici ve üyelerine yönelik yapılan sürgünlerin mahkeme kararı ile iptal edildiğini ancak TCDD 3. Bölge Müdürlüğünün mahkeme kararına uymadığını söyleyerek basın açıklaması yaptı. TCDD Alsancak 3. Bölge Müdürlüğü binası önünde yapılan basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri de destek verdi. “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” , “Sürgünler bizi yıldıramaz” , “Direne direne kazanacağız” sloganları atılırken açıklamayı BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu.

11 Şubat tarihinden beri sendika üyesi, yönetici ve temsilcileri sürgün edildiğini hatırlatan Akyol, “Mahkeme kararı ile geri dönen arkadaşımızı mahkeme kararını dahi hiçe sayarak, mahkeme kararının arkasından dolaşarak arkadaşımızı geçici görev ile Balıkesir’e göndermiştir. Kindar bir duygu ile militanca hareket eden, bu görevlendirmeyi baskı ile yapan ve bunun altına imzasını atan TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır hakkında görevi kötüye kullanmaktan mahkeme kararını baypas etmekten bugün suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

“ÜÇ ARKADAŞIMIZIN KOVİT-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI”

Pandemi döneminde alınmayan önlemlerden dolayı verdikleri dilekçelerin gerekçe gösterilerek sürgünlerin yaşandığını söyleyen Akyol, “Dilekçelerimizde belirtilen önlemler alınmadığından ya da geç alındığından maalesef Trafik Kumanda Merkezinde çalışan arkadaşlarımızdan üçünün Kovit-19 testi pozitif çıkmış, 14 kişide karantinaya alınmıştır. Kumanda merkezinde zaten sürgünlerden kaynaklı eksik olan personel sayısı daha da azalmış,  ünvanı dahi olmayan personelin yükü daha da artmış dolayısı ile tren trafiğinin yürütülmesindeki zafiyette artmıştır” diye konuştu.

"SÜRGÜNLER BİTİNE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

“TCDD yönetimi, bu SÜRGÜN saldırısıyla; işkenceyi önlemeye dönük, insan hakkını korumayı hedefleyen tüm uluslararası kanunları, T.C. Anayasası ve 4688 sayılı Sendikalar Kanunu başta olmak üzere, ilgili tüm kanun ve mevzuatı, Kovid-19 ile ilgili çıkan tüm karar ve genelgeleri hiçe sayarak, insanlık suçu işlemiştir” diyen Akyol, sürgünler ve siyasi kadrolaşma bitine kadar mücadele edeceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam