28 Ağustos 2020 10:17

EMEP'ten Ebru Timtik açıklaması: Adil yargılanma haktır, bedeli ölüm olamaz

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "Ebru Timtik’in uğruna öldüğü özgürlükler ve haklar emekçilerin ısrarlı mücadelesi sayesinde kazanılacaktır" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, ölüm orucunda yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yaygın baskı siyaseti ancak emek ve demokrasi güçlerinin topyekün mücadelesiyle püskürtülebilir. Ebru Timtik’in uğruna öldüğü özgürlükler ve haklar emekçilerin ısrarlı mücadelesi sayesinde kazanılacaktır” dedi. Gürkan, adil yargılamanın bir hak olduğunu ve bedelinin ölüm olamayacağını dile getirdi.

Selma Gürkan açıklamasında, yargılamaların kes yapıştır iddianamelerle, düzmece gizli tanıklarla yapıldığını söyledi. Yargılananların kimisinin aylarca neyle suçlandığını bilmeden hapiste tutulduğunu, cezalandırıldığını, olmadık nedenlerle gözaltına alınanların serbest bırakıldıklarında bile ağır kontrol şartlarıyla yaşamaya zorlandığını hatırlatan Gürkan, şöyle devam etti:

“Görüşleri yüzünden sayısız insanın hâlâ cezaevlerinde tutulduğu fakat son zamanlarda yoğunlaşan cinsel şiddet ve cinayetlerde de görüldüğü gibi birçok failin de ecele edercesine serbest bırakıldığı bir hukuksuzluğun mimarı tek adam rejimi altında, Ebru Timtik hem kendisi hem ülkesi için adalet arayan avukatlardan biriydi.”

Adil yargılanma talebiyle girdiği açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Ebru Timtik’in 238. günde hayatını kaybettiğini anımsatan Gürkan, adil yargılamanın bir hak olduğunu ve bedelinin ölüm olamayacağını dile getirdi. Gükan, bunun ne yazık ki iktidarın duymayan kulaklarında bir ses bile yaratamadığını söyledi.

İktidarin kendi politikalarını desteklemeyen, eleştiren, hak ve özgürlükler için mücadele eden, demokrasi ve adalet isteyen herkesin sesine kapalı olduğunu ifade eden Gürkan, “Bu yaygın baskı siyaseti ancak emek ve demokrasi güçlerinin topyekün mücadelesiyle püskürtülebilir. Ebru Timtik’in uğruna öldüğü özgürlükler ve haklar emekçilerin ısrarlı mücadelesi sayesinde kazanılacaktır. Yakınlarına, ailesine ve hukuk camiasına başsağlığı dilerken Timtiklerin göz göre göre ölmeyeceği mücadele biçimleri için herkesi elbirliğine çağırıyor, iktidarı da ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal’ın ölümünün sorumluluğunu almaması için meşru taleplerinin karşılanmasını istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Moria Kampı'ndaki çocukların Danimarka'ya kabulü için eylem

SONRAKİ HABER

Eşi Aynur Sülükoğlu'nu bıçaklayarak öldüren Hicazi Sülükoğlu tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa