28 Ağustos 2020 14:49

TEB'den grip aşısı temininde sıkıntı yaşanmaması için "acil tedbir alınması" çağrısı

Türk Eczacıları Birliği uyardı: Grip aşısı konusunda gerekli tedbirlerin bir an evvel alınmaması durumunda ciddi sıkıntılar yaşanacağı da aşikardır.

TEB'den grip aşısı temininde sıkıntı yaşanmaması için "acil tedbir alınması" çağrısı

Fotoğraf: Pixabay

Türk Eczacıları Birliğinden (TEB), grip aşısı konusunda geçen yıllarda tedarik sorunu yaşandığı belirtilerek, "Gerekli tedbirlerin bir an evvel alınmaması durumunda ciddi sıkıntılar yaşanacağı da aşikardır. Sorunun krize dönüşmemesi adına yetkilileri önlem almaya davet ediyoruz" açıklaması yapıldı.  

TEB tarafından dün yayımlanan yazılı açıklamada, koronavirüs pandemi sürecinin aşı konusunu her zamankinden daha önemli bir hale getirdiği belirtildi.

Tüm dünyanın Kovid-19 aşısını beklediği ve bilim insanlarının aşı çalışmalarını sürdürdüğü anımsatılan açıklamada, bu gelişmelerin yanı sıra Türkiye'de de pandemi dolayısıyla grip ve zatürre aşısına talebin her geçen gün arttığına işaret edildi.

Açıklamada, vaka sayılarının yükselmesi ile beraber grip mevsiminin yaklaşmasının grip ve zatürre aşılarını gündeme taşıdığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"65 yaş üstü ve kronik hastaların bu aşıları yaptırmaları son derece önemli. Dünya Sağlık Örgütü ve bilim insanları, risk grubunda olan kişilerin özellikle pandemi döneminde grip aşısı olması gerektiği uyarısında bulunuyor. Ülkemizde risk grubundaki kişilere grip ve zatürre aşıları ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Grip aşısı konusunda geçtiğimiz yıllarda yaşanan tedarik sorununu göz önüne aldığımızda gerekli tedbirlerin bir an evvel alınmaması durumunda ciddi sıkıntılar yaşanacağı da aşikardır. Grip aşısına talebin, pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl artacağı aşikardır. Eczanelerde hasta ile eczacının karşı karşıya gelmemesi, toplum sağlığının zarar görmemesi ve sorunun krize dönüşmemesi adına yetkilileri önlem almaya davet ediyoruz. Konunun muhataplarının bir an evvel bir araya gelerek aynı masada bu soruna ve artan talebe çözüm bulması gerekmektedir." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et