29 Ağustos 2020 07:18 Güncelleme: 29 Ağustos 2020 14:00

Buca Nüfus Müdürlüğünde çalışan iki personel Kovid-19 şüphesi ile karantinaya alındı

İzmir Buca Nüfus Müdürlüğünde çalışan iki kişi Kovid-19 şüphesi ile evde karantinaya alındı, Nüfus Müdürlüğünde ise mesai devam ediyor.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Ramis SAĞLAM
İzmir

Pandemi sürecinde 1 Haziran itibarıyla ‘yeni normal’e geçildiğinin açıklanmasının ardından Kovid-19 vakalarında artış devam ediyor. Kamu işyerlerinde de yeni vakalar ve karantina süreciyle karşı karşıya kalındı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi geçen hafta Konak İlçe Nüfus Müdürlüğünde ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynakları Müdürlüğünde vakalar çıktığını duyurmuştu. Sendika son olarak bugün Buca Nüfus Müdürlüğünde çalışan iki kişinin Kovid-19’a yakalandığını açıklamıştı. BES düzeltme yaparak Buca Nüfus Müdürlüğünde çalışan iki personelin Kovid-19 şüphesi ile evde karantinada olduğunu, sonucu henüz netleşmediğini bildirdi.

Geçen hafta Konak Nüfus Müdürlüğündeki pozitif vaka çıkmasının ardından randevular iptal edilmiş, bu nedenle diğer nüfus müdürlüklerinin iş yükü artmıştı. Personel yetersizliği ile yoğunluğunun birleşmesi riski artırmıştı.

 “TÜM KAMU EMEKÇİLERİNE TEST UYGULANSIN”

Evrensel’e konuşan BES yöneticileri, Buca Nüfus Müdürlüğünde günlük 800 civarında randevu ile mesainin sürdüğünü bildirdi. Yoğunluk nedeniyle yurttaşlarında şikayetçi olduğunu belirten sendikacılar, “Tüm kamu emekçilerine test uygulansın” talebini yineledi.  

BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, İl Nüfus Müdürlüğüne uyarı yazısı gönderdiklerini ifade ederek, “Büro emekçilerinin sağlıklı çalışma ve yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Reklam