29 Ağustos 2020 15:35

Kovid-19 tedavisi gören Gazeteci Seyhan Avşar, hastanedeki kahvaltıya tepki gösterdi

Koronavirüs tedavisi gören Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinde hastalara verilen yemeklerin yetersiz olduğunu söyledi.

Seyhan Avşar'ın Twitter gönderisinden alınmıştır

Paylaş

Koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören gazeteci Seyhan Avşar, kaldığı hastanede hastalara verilen kahvaltı öğününün fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak "İnsanlar bu beslenmeyle mi sağlıklarına kavuşacaklar?" dedi.

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar, hastanede kahvaltı öğününde verilen 1 dilim kaşar peynir, 5 adet siyah zeytin ve en küçük böy vişne reçelinin fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak "İnsanlar bu beslenmeyle mi sağlıklarına kavuşacaklar?" dedi.

Avşar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Uzmanlar koronavirüsle tedavide en önemli şeylerden birinin sağlıklı beslenme olduğu vurguluyor. Ancak kovid tedavisi gören yurttaşların yattığı hastanede verilen sabah kahvaltısı bu şekilde. Yumurta dahi yok. İnsanlar bu beslenmeyle mi sağlıklarına kavuşacaklar?

Ayrıca gece gündüz çalışan sağlık emekçileri de muhtemelen aynı yiyecekleri yiyor. Emekçilere verilen bu kahvaltı onları ne kadar dirençli tutabilir? Sağlık Bakanlığı’nın hastaların  ve sağlık çalışanlarının beslenmesine yönelik daha fazla bütçe ayırması gerekmiyor mu?

Eğer yemek işleri ihale usulü şirketlere veriliyorsa o zaman bu şirketler neden yeterince denetlenmiyor?

Not: (Fotoğraf önceki gün Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde çekildi)"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Piyasa tüccara kaldı, saman fiyatları katlandı

SONRAKİ HABER

Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle 39 kişi daha hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa