31 Ağustos 2020 19:37

Milletvekili Barış Atay'ın darbedilmesine dair ilk görüntüler ortaya çıktı

Süleyman Soylu'nun hakaret ederek hedef gösterdiği Milletvekili Barış Atay'ın darbedilmesine ilişkin görüntülerde dört saldırganın, Atay'ı darp ettikten sonra ayrı yönlere kaçıştığı görülüyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösterdiği Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay’ın, dün gece Kadıköy’de uğradığı saldırıya dair ilk görüntüler ortaya çıktı. 

Dün gece saat 1.30 sularında Kadıköy'de beş kişilik bir grup, arkadaşıyla birlikte gittiği bir mekândan çıkan Barış Atay'a 'vatan haini' diyerek saldırmıştı. Grubun yere düşürdükten sonra tekmelemeye başladığı Atay, travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedavi için götürüldüğü hastaneden bugün taburcu olmuştu. 

Halk TV'den Can Bursalı'nın haberine göre, saldırının meydana geldiği yerin tam önündeki iş yerinin güvenlik kamerasının bozuk olduğu iddia edildi. Farklı bir açıdan Atay’ın darbedilidği anın görüntülerine ulaşıldı. 

Saldırının yaşandığı an, köşede duran bir kişi, olayı cep telefonuyla kayda alıyor. MOBESE kamerasının olmadığı sokakta yaşanan saldırıyı gören bir kameranın ise, olaydan bir gün önce fişinin çekildiği belirtiliyor. Dört saldırgan, Barış Atay'ı darbettikten sonra ayrı yönlere kaçışıyor.

BAKAN SOYLU, ATAY’A ‘DİKKAT YAKALANMA’ DEMİŞTİ

Atay Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oruç Reis için yeni Navtex ilan edildi

SONRAKİ HABER

Jerusalem Post: Türkiye, Kuzey Lübnan’a mı yöneliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa