01 Eylül 2020 08:26

Düşük zamma karşı işçilerin greve çıktığı CPS Otomotiv’de anlaşma sağlandı

Patronun düşük zam dayatmasına karşı işçilerin greve çıktığı CPS Otomotivde anlaşma sağlandı.

Fotoğraf: Berkant Tatlı / Evrensel

Paylaş

DERİTEKS Sendikasının örgütlü olduğu CPS Otomotiv’de 4 gündür süren grev, patronla anlaşmaya varılması üzerine sona erdi. Yüzde 5 zam dayatan patron grev üzerine yüzde 16’ya imza attı.

CPS Otomotiv’de grevin 4. Günü olan dün patronla görüşme yapıldı. Gece geç saatlere kadar süren görüşmede daha önce yüzde 5 zam dayatan patron, zam oranının yüzde 16’ya yükseltti. Aile yardımı aylık 120 liradan 290 liraya, diğer sosyal haklarda yüzde 30’a yakın artış sağlandı. Sözleşmede fabrikanın serbest bölgede olması ve üretimin büyük kısmının yurt dışına yapması nedeniyle işçilerden kesilen vergilerin kanuni olup olmadığı konusunda mali müşavirlerden bilgi alınması da imza altına alındı.

Varılan anlaşmaya ilişkin Evrensel'e konuşan DERİTEKS Tuzla Şube Sekreteri Haydar Canpolat, patronun masaya yüzde 5 ile oturduğunu, kendilerinin ise yüzde 25 zam talep ettiğini hatırlatarak “İşveren tarafının talebiyle başlayan görüşmede konuşulan maddeleri işçi arkadaşlarımızın onayına sunduk. İşçi arkadaşlarımızın onaylaması ile sözleşmeyi imzaladık” dedi. İşçilerin 8 aylık geriye dönüş kayıplarının karşılanmasının, ikramiyelerin ikiden üçe çıkmasının ve aile yardımındaki ciddi artışın olumlu olduğuna dikkat çeken Canpolat, pandemi koşullarında iyi bir sözleşme imzaladıklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dumanlı dumanlı Afşin Ovası - 3. bölüm | Çepeçevre Yaşam

SONRAKİ HABER

CHP’li Tanal’dan AKP’li Şanlıurfa Belediyesine Sayıştay denetimi talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa