01 Eylül 2020 08:26

CHP’li Tanal’dan AKP’li Şanlıurfa Belediyesine Sayıştay denetimi talebi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sayıştay Başkanlığından denetim talebinde bulundu.

Fotoğraf: CHP Basın Bürosu

Paylaş

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesiyle ilgili kendisine çok sayıda ihbar ve şikayet ulaştığını belirterek, Sayıştay Başkanlığından denetim talebinde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesiyle ilgili kendisine çok sayıda ihbar ve şikayet ulaşan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP’li belediyenin faaliyetlerinin yasalara uygun olup olmaması açısından denetlenmesi amacıyla Sayıştay Başkanlığına başvurdu.

"BELEDİYEDE KAYIRMACILIK VAR"

CHP’li Tanal, Sayıştay’a gönderdiği talep dilekçesinde, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde liyakate göre personel alımı yapılmadığı, kayırmacılık yapıldığı, sözleşmeli personellerin sözleşmede belirtilen görevlerden başkaca görevlerde çalıştırıldıkları, ihalelerin usulüne uygun yapılmadığı, ihale sürecinde yapılan iş ve işlemlerde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nda vurgulanan saydamlık, rekabet, eşit muamele, gizlilik, kaynakların verimli kullanımı ilkelerinin ihlal edildiği, belediyeye ait taşınır ve taşınmazların Kanuna aykırı olarak tahsis işlemlerinin yapıldığı, belediye harcamalarının özensiz ve savurgan bir şekilde yapıldığı, belediye çalışanlarının belediyeye ait araçları şahsi işlerinde mesai saatleri dışında da kullandığı hususlarında kendisine çok sayıda ihbar ve şikayet geldiğini” aktardı.

Tanal, açıklanan Sayıştay Kanunu, Belediye Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nu maddeleri ve ilgili diğer mevzuat gereğince Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin faaliyetlerinin yasalara uygun olup olmaması açısından Sayıştay tarafından denetim yapılmasını talep etme zorunluluğunun hasıl olduğunu vurguladı.

Sayıştay’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesiyle ilgili 2018 yılı denetim raporunda, belediyeye sözleşmeli alınan kişilerin, hukuka aykırı şekilde müdürlük kadrolarında görevlendirildiği tespit edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Düşük zamma karşı işçilerin greve çıktığı CPS Otomotiv’de anlaşma sağlandı

SONRAKİ HABER

DBP: Uçurumdan dönüş ancak diyalog ve barış ile olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa