01 Eylül 2020 08:35

DBP: Uçurumdan dönüş ancak diyalog ve barış ile olur

Demokratik Bölgeler Partisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklamasında, çatışmaların sona ermesi için halkların bir araya gelmesini, ırkçılığın son bulmasını ve savaşlara son verilmesini temeni etti.

DBP logosu

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne dair yazılı açıklama yaptı. Birçok ülkede çatışmaların, ölümlerin ve göçlerin yaşandığı belirtilen açıklamada, iktidarın ülkeyi uçuruma sürüklediği vurgulanarak “Uçurumdan dönüş ancak diyalog ve barış görüşmeleri sonucunda olur” denildi.

"BARIŞ ÇABALARI BALTALANMAKTA"

Birçok ülkede çatışmalar devam ettiği, bu çatışmalardan kaynaklı ölümlerin ve göçlerin yaşandığı belirtilen açıklamada, “Savaştan ve kandan geçinen iktidarlar ve yönetimler kendi koltuklarını kalıcılaştırmak için masum halkların kanlarını dökmektedirler. Başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada rantları için halkları birbirine kırdırtmakta, düzenlerine devam etmektedirler. 21. yüzyıl dünyasında demokrasiyi askıya almakta, barış çabalarını baltalamaktadırlar. Sürüp giden bu savaş ve çatışmalarda yaşamını yitiren canlar, yok edilen doğa, göç ve yoksullaşma yaşanmaktadır” denildi.

"HALKLAR İSTERSE SAVAŞTAN VAZGEÇİLEBİLİR"

Yüz yıllardır bir arada yaşayan halkların ırkçılık çeperinde bir düşmanlığın içerisine sürüklendiği ifade edilen açıklamada, “Barış taleplerine kulaklarını tıkayan bu iktidar ülkeyi bir avuç yandaşı için uçuruma sürüklemektedir. Bu uçurumun kıyısından dönüş ise ancak ve ancak tekrardan diyalog ve barış görüşmeleri sonucunda olur. Ancak halklar isterse iktidarları savaştan vazgeçilebilir. Kürt halkı yıllardan beridir bu çatışmaların durması ve onurlu bir barış için her zaman üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve getirmektedir. 1 Eylül’ü karşılarken bizler de böylesi anlamlı bir günde çatışmaların sona ermesi için halkların bir araya gelmesini, ırkçılığın son bulmasını ve savaşlara son verilmesini temenni ediyoruz. Bu temenni ve umutlarla 1 Eylül dünya barış gününü kutlar, çatışmazlılığın bir an önce dünyaya hakim olmasını dileriz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Tanal’dan AKP’li Şanlıurfa Belediyesine Sayıştay denetimi talebi

SONRAKİ HABER

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş çocuklarıyla görüştürülmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa