1 Eylül 2020 10:51

Aksaray'da kaçma şüphesi olan çocuk istismarı failinin tutuklanması talebi reddedildi

14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan fail C.E.S.'ye yönelik tutuklama talebi mahkemece reddedildi.

Aksaray'da kaçma şüphesi olan çocuk istismarı failinin tutuklanması talebi reddedildi

Fotoğraf: Evrensel

Aksaray'da 14 yaşındaki çocuğunu istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan fail C.E.S.'ye yönelik tutuklama talebi mahkemece reddedildi. Kararı değerlendiren Avukat Ayhan Şenel, "Sanık hâlâ dışarıda ve müvekkilim ile annesinin can güvenliği yok. Sanığın kaçma şüphesi de var" dedi.

Demirören Haber Ajansından (DHA) Özkan Arslan'ın haberine göre, A.S., 2009 yılında C.E.S. ile ikinci evliliğini yaptı. A.S., geçen yıl kasım ayında, eşinin kendisine şiddet uyguladığını, 14 yaşındaki ilk evliliğinden olan çocuğu E.Ç.'yi de istismara maruz bıraktığı iddiasıyla polise şikayette bulundu. Psikolog gözetiminde ifadesi alınan E.Ç. de üvey babasının annesi ile kendisine şiddet uyguladığını söyleyerek, "Üvey babam, alkol ve uyuşturucu kullanıyor. Annem beni korumak istiyordu, bu nedenle ikimize de şiddet uyguluyordu" dedi.

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan C.E.S. ise suçlamaları kabul etmedi. Giydiklerine dikkat etmesi için uyarması sonucu kendisine iftira attığını iddia eden C.E.S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda C.E.S. hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame, Aksaray 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, 5 Ocak 2021 tarihine duruşma günü verildi.

"KAÇMA ŞÜPHESİ VAR"

E.Ç. ile annesi A.S’nin Avukatı Çağrı Ayhan Şenel, sanığın kaçma şüphesi bulunduğunu belirterek mahkemeden tutuklanmasını talep etti. Ancak mahkeme, mevcut delil durumu ve yargılamanın geldiği aşamayı gözeterek, sanık avukatını talebinin reddine karar verdi. Kararı değerlendiren Avukat Şenel, "Mahkeme 'yargılamanın geldiği aşama' demiş; ancak gelinen bir aşama yok. Müvekkilim ve annesi olaydan sonra can güvenlikleri olmadığı için başka bir ile kaçtı. Soruşturma aşaması 10 ayda tamamlanabildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ettikten sonra 5 ay sonraya duruşma günü verdi. Sanık hâlâ dışarıda ve müvekkilim ile annesinin can güvenliği yok. Sanığın kaçma şüphesi de var. Tutuklama talebimiz yerinde görülmeliydi" ifadelerini kullandı.

SIĞINMA EVİNDE VİDEO İLE YARDIM İSTEMİŞTİ

Kızı ile birlikte koruma altına alınarak sığınma evine yerleştirilen A.S., Avukatı Çağrı Ayhan Şenel'e gönderdiği videoda, "Kızım ve benim can güvenliğimiz yok. Eşim kızımı istismar etti ve dövdü. Bizi öldürmeye çalıştı. Ben çocuğumu alarak, evden kaçtım. 9 ay olmasına rağmen hakkında dava açılmadı. Eşim halen dışarıda ve biz korkuyoruz. Kızım ve ben öldürülmeden bir an önce davanın açılmasını istiyorum. Lütfen bize yardım edin, sesimizi duyun" diye yardım istemişti. (Ankara/DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et