Çukurova Üniversitesi öğrencileri: Belirsizlik son bulsun
Çukurova Üniversitesi öğrencileri, eylül ayına gelinmesine rağmen üniversite yönetiminden hâlâ eğitimin nasıl sürdürüleceğine dair açıklama gelmemesine tepkili.
Fotoğraf: Google Street View
Çukurova Üniversitesi öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim dönemlerinde eğitimin nasıl sürdürüleceği hakkındaki belirsizliğin son bulmasını istiyor. Eylül ayına gelinmesine rağmen üniversite yönetiminden hâlâ resmi bir açıklama yapılmamasına tepkili olan öğrencilerin kaygıları günden güne artıyor.
Geçtiğimiz gün sınıf gruplarında ve sosyal medyada fakültelerin öğrenci işlerine gönderildiği söylenen bir belge elden ele yaygınlaştı. Çukurova Üniversitesi Senato üyelerinin, üniversitenin yeni döneminde uzaktan eğitim ile devam etmesi yönünde görüş bildirdiğini yazan bu belge öğrencilerin soru işaretlerini gidermedi. Üniversite yönetiminden öğrencilere yönelik resmi bir açıklama yapılmadığı için öğrenciler süreci, öğretim üyelerinin tweetlerinden, sosyal medyada dolaşan doğruluğu belli olmayan bilgilerden takip ediyor.
Birçok üniversite öğrencisinin bu süreçte ev kirasını ödemeye devam etmesi, ikinci öğretim öğrencilerinden yeni dönemde zamlı bir şekilde harç ücreti istenmesi, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin yeterli ekipmanı olmadığı için mağdur edilmesi gibi durumlar öğrencilerin başlıca kaygılarından birkaçını oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde de öğrenciler bu kaygılarını Twitter’da #Çüöğrencileriaçıklamabekliyor hashtagi ile yüzlerce tweet atarak dile getirdi. Üniversite yönetiminden açıklama talep eden öğrenciler, kendileri lehine kararlar beklediklerini söylediler.
Konuya ilişkin "Çukurova Üniversitesinde belirsizlik son bulsun!" başlıklı bir açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Emek Gençliği de üniversite yönetiminin belirsizlikleri gidermekte geç kaldığını söylerken bu durumun öğrencilerin lehine kararlarla son bulması gerektiğini ifade etti. Üniversite yönetiminin salgın sürecinde hangi önlemleri aldığını öğrencilerine açıklaması gerektiğini ifade eden Emek Gençliği üniversite yönetimine şu soruları sordu:
“Öğrencilerin uzaktan eğitime erişmesinin önündeki teknik ve maddi sorunlar çözülecek mi? Yüz yüze eğitim için hangi hazırlıklar yapıldı? Oluşan mağduriyetler giderilecek mi? Öğrencilere açıklama yapmak için ne bekleniyor?” (Adana/EVRENSEL)