01 Eylül 2020 13:57

Barış Atay: Biz İpek Er’in, Süleyman Soylu Musa Orhan'ın tarafında

Kendisine yönelik saldırı sonrası konuşan TİP Milletvekili Barış Atay: iz hala İpek Er’in tarafıyız. Soylu ise Musa Orhan’ın tarafındadır.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kendisine yönelik saldırı sonrası konuşan TİP Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AKP rejiminin yerleştirdiği “mafyatik sistemin bir çete lideri” olduğunu belirterek, “Biz hala İpek Er’in tarafıyız. Soylu ise Musa Orhan’ın tarafındadır” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın, önceki gün İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu için yargılanırken tahliye edilen uzman çavuş Musa Orhan’la ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Twitter’da tartıştıktan sonra gece saatlerinde bir grup tarafından İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğradı. TİP, Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkında yaptığı açıklamayla saldırıyı protesto etti.

Açıklamaya TİP Genel Başkanı Erkan Baş, saldırıya uğrayan Barış Atay, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, MYK üyeleri ve İstanbul İl Örgütü eş başkanları, Bağımsız Milletvekilli Ahmet Şık ile birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de katıldı. “Barış halkındır”, “Nerede kalmıştık?​” pankartlarının açıldığı açıklamada, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Saray rejimine karşı saf tut, mücadeleyi yükselt” dövizleri taşındı ve “Faşizme karşı omuz omuza”, “ Yaşasın devrimci dayanışma”  sloganları atıldı.

"ORGANİZE BİR SALDIRI"

Açıklamada basın metnini okuyan TİP üyesi Melis Akyürek, Atay'a yönelik saldırının organize bir saldırı olduğuna dikkat çekti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliklerinin henüz tespit edilmese de emri kimden aldıklarını, azmettiricilerini bildiklerini belirten Akyürek, "Tüm göstergeler ışığında rahatlıkla söyleyebiliriz ki, halkın seçilmiş vekili olan Barış Atay yoldaşımıza düzenlenen saldırının sorumlusu Süleyman Soylu’dur. Atanmış memur Süleyman Soylu, seçilmiş bir vekile alçakça sözler sarf edip, halkın vekilini açıkça tehdit etmiştir. Ancak bu, hepimizin bildiği gibi, kendisinin ilk vukuatı değildir. Sırtını Saray’a dayadığı için her türlü hukuksuzluğa hakkı olduğuna inanan Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı dönemi tehditler, saldırılar, işkenceler ve kirli ilişkilerle doludur" dedi.  

"SOYLU GELDİ KADIN CİNAYETLERİ ARTI"

Soylu'nun görev yaptığı yıllarda kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve taciz vakalarının arttığını söyleyen Akyürek, "Atay’ın gündeme getirdiği konu da bir uzman çavuşun sistematik tecavüzüne ve şiddetine uğrayıp intihar ederek hayatına son veren İpek Er’in tecavüz ve katil zanlısı Musa Orhan’a Süleyman Soylu açık destek olmuştur. Bir kez daha ve en yüksek sesle haykırıyoruz ki, Süleyman Soylu, tecavüzcülerin, katillerin, kadın düşmanlarının koruyucusudur" ifadelerini kullandı.  

BARIŞ ATAY: AYAKTAYIZ

Saldırıya uğrayan TİP Milletvekili Barış Atay, kendisine yönelik saldırının ardından siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra destek sunan, dayanışma mesajı yayınlayan herkese teşekkür etti. Verilen dayanışmanın örnek teşkil ettiğini dile getiren Atay, “Bu dayanışma ile aslında bildiğimiz bir şeyin altı bir kere daha çizildi; biz güçlüyüz. İktidar ya da iktidara yakın olan bütün gruplar, neden oldukları halimizden falan utanacağımıza inanıyorlar. Ama biz bu halden gurur duyuyoruz. Çünkü bu ülkede herhangi bir devrimciye ancak karanlık bir sokakta arkadan 5 kişi ile saldırabilirler. Ama görüldüğü gibi, yine sağlam çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

"ÇETE LİDERİDİR"

“Süleyman Soylu bir bakan değildir” diyen Atay, sözlerini şöyle sürdürdü: “18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği mafyatik sistemin bir çete lideridir. Kullanışlı bir aparattır. Kürtlere, sosyalistlere, Alevilere, bu ülkede soldan bakan demokratça düşünen ya da bu sorunları çözmeye çalışan herkesi tasfiye etmek için elindeki gücü kullanmaya ve bunu bir zulme çevirmeye çalışan kullanışlı bir aparattır. Bu yaratıkları sistemin tezahürü sonucu olarak gerçekleşen tecavüz toplumunda yaşadığımız gün gibi aşikardır. Üzerindeki üniformalara, arkalarındaki patronlarına ya da üstlerindeki bakanlara güvenerek, kendilerine hiçbir şey olamayacağının garantisiyle bu tür şeyleri yapıyorlar. Bu bize asla geri adım attırmaz, yıldırmaz. Bu gün taraflar çok net; biz İpek Er’in tarafıyız. Soylu ise Musa Orhan’ın tarafındadır. Bu hayatta nefes aldığımız her saniye bizim kendimizle gurur duymamız için çok ama çok yeterli bir sebep. Soylu, Soylu’lar gidecek, biz bu rejimi de, iktidarı da bu yaşadığımız karanlık günleri de geri de bırakacağız. Dün dediğimiz gibi ‘Nerde kalmıştık?​’ ve devam ediyoruz.”

BAŞ: ŞAHI TAHTTAN İNDİRECEĞİZ

Açıklamada konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, saldırılar karşısında daha da güçlenerek çıkacaklarını vurgulayarak, “Biz sizi o koltuktan indireceğiz. Kendi akıllarınca çeşitli oyunlar kurabilirsiniz. Kaybettiklerini, yok olmaya çalıştıklarının farkındalar. Kaybedeceklerini bildikleri için baskıyı, şiddeti, terörü arttırıyorlar. Sadece Barış'ı susturmaya çalışmıyorlar, sadece halkın seçtiklerini susturmaya çalışmıyorlar. Bir bütün olarak bu halkı, ülkeyi susturmaya çalışıyorlar. İşte bu yüzden bir arada durmak, bir arada bulunmak, birliğimizi, dayanışmamızı yükseltmek zorundayız" dedi. 

Atay'a yönelik saldırı sonrası büyük bir dayanışma gösterildiğini ve bu dayanışma sonrası iktidarın bir kişiyi feda ettiğini belirten Baş, "Piyon yetmez, önce kelli patron fili, sonra şahı o tahttan indireceğiz” diyerek mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

ENCÜ: KÜRTLERE SALDIRININ DİLE GELMESİNDEN

HDP MYK üyesi Ferhat Encü de dayanışma mesajı verdi. “Barış’a ve arkadaşlarımıza yönelik saldırı, Kürt halkının iradesine dönük saldırın dile gelinmesinden kaynaklı. Biz de buradan bu saldırılara karşı mücadele, dayanışma sözü veriyoruz. Aynı zaman da her gün biraz daha bu mücadeleyi büyütüp ayakta durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞEKER: BARIŞA KARDEŞLİĞE SALDIRIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Ali Şeker ise Atay’ın yanında olacaklarını söyledi. Şeker, “Barış’a yapılan saldırı, ülkenin barışına, kardeşliğine yapılan saldırıdır. Hukuk devletinin yerini çete devleti almak istiyor ve devleti tamamen çürütüyor. Bu utancı sonlandırmanın yolu, İçişleri Bakanı’nın istifa etmesidir, görevden alınmasıdır. Bu ülkenin barışına, kardeşliğine en büyük tehdittir kendisi” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı

SONRAKİ HABER

Büşra hemşireyi cinsel saldırıyla tehdit eden şahıs "Hakaret etmedim" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa