01 Eylül 2020 14:20
Son Güncellenme Tarihi: 01 Eylül 2020 16:37

Büşra hemşireyi cinsel saldırıyla tehdit eden şahıs "Hakaret etmedim" dedi

Mansur Yavaş'ın aşure gönderdiği Büşra hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulunan Süleyman Kaan Altınok, adliyeye sevk edilirken gazetecilere “Ben hakaret etmedim" dedi. Altınok, serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Twitter'da dile getirdiği talep üzerine aşure gönderdiği Büşra hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulunan ve tepkiler üzerine gözaltına alınan Süleyman Kaan Altınok, adliyeye sevk edilirken gazetecilere “Ben hakaret etmedim" dedi. Altınok, Sulh ceza hakimi tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Manavgat Adliyesi'nde cumhuriyet savcısına ifade veren Süleyman Kaan Altınok, ardından Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Sulh ceza hakimi tarafından da ifadesi alınan Altınok, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Altınok hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Ankara Şehir Hastanesinde çalışan ve Twitter'da "@Theduvahan" adlı hesabın sahibi olan Büşra hemşire, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan, “Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz teşekkür ederim” paylaşımıyla aşure istedi.

Yavaş, da “Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız” yanıtını verdi.

Bir süre sonra ise S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayıp Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da etiketleyerek cinsel saldırı tehdidinde bulundu.

Bu yazışma üzerine paylaşımını silmek zorunda kalan Büşra hemşire, kullanıcı adını da değiştirdi.

MANSUR YAVAŞ'TAN SUÇ DUYURUSU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da aşure gönderdiği Büşra hemşireyi tehdit eden Süleyman Kaan Altınok ve hakaret eden diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İyi niyetle bizden talepte bulunan kızımız Büşra'ya hakaret eden kişiler hakkında hem şahsım hem de Büşra adına Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kadınların korunmaya değil, korunmaya ihtiyaç duymadığı bir geleceğe ihtiyacı var" dedi.

MANAVGAT'TA GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medyada tepkilerin artması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, paylaşımı yapan kullanıcının Süleyman Kaan Altınok olduğunu ve Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşadığını tespit etti.

Yakalanan Süleyman Kaan Altınok, gözaltına alındı.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, hakkında "tehdit" suçundan yapılan işlemleri tamamlanan Süleyman Kaan Altınok, bugün akşam saatlerinde sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

"HAKARET ETMEDİM" DEDİ

Sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen Süleyman Kaan Altınok, gazetecilerin "Neden hakaret ettin" sorusuna, "Ben hakaret etmedim" karşılığını verdi.

Altınok, ardından adliyenin yan kapısından binaya alındı.

"Tehdit" suçundan savcı tarafından sorgulanacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Atay: Biz İpek Er’in, Süleyman Soylu Musa Orhan'ın tarafında

SONRAKİ HABER

Arter’den beş yeni sergi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa