01 Eylül 2020 16:56 Güncelleme: 01 Eylül 2020 19:09

İzmir'de adli yıl açılışı: Avukatlar iktidar yalakası baroya izin vermeyecek

İzmir Barosu yeni adli yıl açılışı için kokteyl gerçekleştirdi. Kokteylde konuşan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, avukatların hiçbir zaman iktidarın yalakası olmayacağını söyledi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Barosu yeni adli yıl açılışı için kokteyl gerçekleştirdi. Bayraklı’da bulunan Baro Bahçesi adlı mekanda gerçekleştirilen kokteyle çok sayıda avukatın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da katıldı.

Kokteylde konuşan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, korona tedbirleri bahane edilerek yasaklanan 30 Ağustos ve benzeri etkinliklere değinerek, “Ayasofya açılışında, Malazgirt kutlamalarında binlerce insanı topladınız, korona orada yok muydu acaba? Plajlar, AVM’ler, ekonomik gelir olsun diye açık bıraktığınız her yer,  18 yaşından küçük çocukları çalıştırdığınız ticarethaneler… Korona yok mu oralarda? Ne hikmetse aklınıza korona bu ülkenin kurucu değerlerine, kurucu felsefelerine ilişkin hangi kutlama varsa aklınıza geliyor. Buna izin vermeyeceğiz dedik ve biz alanda olduk. İzmir Barosu avukatları olarak demokrasiye, hukuk devletine, cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı olduğunu gösterdik” dedi. 

“KARANLIĞI DELMEK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM”

“Bizi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar” diyen Yücel, bunu izin vermeyeceklerini söyledi.

Karanlığı delmek için mücadele edeceklerini ifade eden Yücel, “Geçen sene adli yıl açılışında Yargıtay saraya davet etti, kabul etmedik. Bu sene de olsaydı yine kabul etmezdik. Çünkü bu yargı bağımsızlığına aykırıdır. Bu demokrasiye, hukuk sitemine aykırıdır. Yargı mensuplarının yürütmenin mekanında işi yoktur. Eğer bir kutlama yapılacaksa biz kendi içimizde bu kutlamayı yapmaya her zaman hazırız. Hakimler, savcılar, adliye çalışanları, onlarla birlikte kutlarız. Bunun içinde yürütmenin bir payı olmaz” diye konuştu.

“Hekim ve savcıları ilgili kurumları kendilerine bağladılar, şimdi gözlerini avukatlara diktiler” diyen Yücel, çoklu baro sistemi ile avukatları ele geçirmeye çalıştıklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“İzmir, cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, insan haklarına aykırı emir talimat ile kurulu bir baronun varlığına asla izin vermez. İzmirli avukatlar hiçbir zaman iktidar yalakası bir baroyu hayata geçiremezler.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam