02 Eylül 2020 12:56
Son Güncellenme Tarihi: 02 Eylül 2020 13:36

MHP Genel Başkanı Bahçeli istismarı öne sürdü, idam istedi

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklama yaparak idam cezasının yeniden kanuna eklenmesini savundu. İdam cezasının bazı ilkel suçlar konusunda caydırıcı olacağını ileri süren Bahçeli, idamın hukuksal istikrar sağlayabileceğini de iddia etti.

Şiddet, cinayet, taciz ve tecavüz suçlarındaki artışa dikkat çeken ve bu tablonun alarm verici nitelikte olduğunu söyleyen Bahçeli, “Hükümetimizin ve özellikle İçişleri Bakanımızın olağanüstü çaba ve gayretine rağmen şiddet olaylarının, en küçük sebepten doğan silahlı kavga ve anlaşmazlıkların her an vuku bulması toplumsal huzur ve ruh halini vahim derecede rahatsız etmektedir” savunmasında bulundu.

Suçun önlenmesi için cezaların artırılmasını savunan Bahçeli, “Bu konuda 'idam cezası'nın hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. Çocukları, kadınları, masum ve mazlumları en aşağılık yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlık düşmanlarının fiillerine karşılık gelen cezaların adil ve orantılı tespiti milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluktur” dedi.

İDAM CEZASI CAYDIRICI OLUR MU?

Açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi, idam cezası meraklısı değildir" diyen Bahçeli, idam cezasını daha önce de benzer vesilelerle sık şekilde gündeme getirmişti. İnsan hakları örgütleri idam cezasının yeniden tartışmaya açılmasına şiddetle karşı çıkıyor. Kadın örgütleri ve hukukçular ise idam cezasının gerekçesi yapılan kadın ve çocuklara karşı işlenen suçların önlenmesi için çeşitli öneriler sıralıyor; ancak idam cezası bunlardan biri değil. Özellikle kadının ve çocuğun sosyal, ekonomik yaşamda güçlendirilmesinin şiddet suçlarını azaltacağını ifade eden kadın örgütleri, mevcut yasaların işler hale gelmesinin caydırıcılık konusunda yeterli olacağını söylüyor; 'iyi hal', 'tahrik' gibi ceza indirimine bahane edilen konuların çocuk ve kadınlara karşı işlenen suçlarda gündem edilmemesini talep ediyor.

ÖNCEKİ HABER

HDP: Onurlu bir barış herkesin sorumluluğu

SONRAKİ HABER

Soma Katliamı'nın sorumluları infaz düzenlemesi ile hapisten çıkıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa