2 Eylül 2020 14:22
/
Güncelleme: 13:38

Gülnar'da nükleer santral enerji iletim hattına karşı kampanya

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Akkuyu Nükleer Santrali için Gülnar'da yapılması planlanan enerji iletim hattı projesine karşı kampanya başlattı.

Gülnar'da nükleer santral enerji iletim hattına karşı kampanya

Fotoğraf: Evrensel

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Akkuyu Nükleer Santral Projesine hizmet etmesi amacıyla Gülnar'da yapılması planlanan enerji iletim hattı için tarım ve ormanlık alanların işaretlemesi kararına tepki gösterdi. Platform, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin kararından dönmesi için dilekçe kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda Akkuyu'da inşaatı süren nükleer santralin enerji ihtiyacını karşılamak için Gülnar ilçesinin tarım ve ormanlık alanlarında enerji iletim hattı kurmak için yerlerin işaretlenmesi oy çoğunluğuyla kabul edilmişti.

Karara tepki gösteren NKP, Anayasının 56. maddesinde yer alan "Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın görevidir" ibaresini hatırlatarak nükleer güç santrallerinin çevreye ve canlı yaşamına verebileceği zararın sadece olası bir felaketle sınırlı kalmadığını; yapımından, işletilmesine ve sökümüne kadar tüm aşamalarda ekosisteme geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini belirtti.

Yapılan anketlere göre Mersin halkının yüzde 86'sının nükleer santrali istemediğini söyleyen NKP Sözcüsü Aycan Özkan, “Bu karar gerçekleri manipüle edilerek alınan bir karardır. Yerel yönetimlere çağrımızdır; gelin Mersin halkının size güvenini boşa çıkarmayın. Akkuyu'da telafisi mümkün olmayan bu inşaatı durduralım ve hep birlikte yaşanılabilir bir Mersin'e kavuşalım" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne hizmet edecek olan enerji iletim hattı için imar planında işaretlen yerlerin kabul edilmesine ilişkin itirazı içeren dilekçe kampanyası 21 Eylül tarihine kadar sürecek. (Mersin/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et