04 Eylül 2020 08:32

Halkevleri üyelerine ajanlık teklifine suç duyurusu

Halkevleri, iki üyelerinin pandemi yardımı gerekçesiyle kaymakamlığa çağrılıp ajanlık teklif edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkevleri, iki üyelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından aranıp kendilerine pandemi sürecinde verilmek üzere 'sosyal yardım' çıktığı belirtilerek Beyoğlu ve Küçükçekmece kaymakamlıklarına çağrıldığı, burada polis tarafından ajanlık teklifinde bulunulduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Halkevleri üyeleri Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bir açıklama yaparak üyelerine ajanlık teklif edilmesini protesto etti. Yapılan açıklamada 2 Eylül günü bir üyelerinin cep telefonundan aranarak pandemi süreci içinde kendisine “sosyal yardım” yapılacağı söylenerek Beyoğlu Kaymakamlığına çağrıldığı belirtilerek; “Kaymakamlığa giden üyemiz orada kendisini bekleyen ve polis olduklarını söyleyen iki kişi tarafından binadan çıkarılarak konuşmak üzere başka bir alana götürülmüştür. Üyemizden Halkevleri hakkında bilgi istenerek karşılığında para teklif edilmiştir.  Üyemizin gösterdiği açık ve net tepki üzerine muhabbet ilerletilmeden sonlandırılmıştır. Benzer bir yöntem bir başka üyemize yönelik Küçükçekmece Kaymakamlığına yine “sosyal yardım” gerekçesi ile çağrıldığında uygulanmıştır. Üyemizin Halkevleri kurullarını bilgilendirilmesi üzerine suç duyurusu hazırlıklarına başlamışken aynı kaymakamlıkta aynı yöntemle Emekçi Hareket Partisinden dostlarımızın da karşı karşıya kaldıkları bilgisini almış bulunuyoruz” denildi.

Ajanlaştırma girişimi, para teklifi ve tehdidin açık bir suç olduğu belirtilen açıklamada; “Pandemi koşullarında halka yaşatılan ağır yoksullaşma koşullarında “sosyal yardım” adı altında çağırıp Kaymakamlıkların bu faaliyet için kullanılması ise iktidarın fütursuzluğunu göstermektedir. Sizin kirli taktikleriniz, teklifleriniz bugüne kadar işlemediği gibi bundan sonra da işlemeyecektir. Halkevleri’nin, 88 yıllık tarihi ve bugün verdiği mücadeleyle ilgili bir “sorunuz” var ise buyurun buradayız. Halka yönelik her tür suçu işleyenlerin Halkevleri mücadelesini ve varlığını “suçlulaştırılmasına” izin vermeyeceğiz! Türkiye halkları salgının bizzat iktidar tarafından ağırlaştırılan sonuçlarına karşı açık bir yaşam savaşı veriyor. Yoksullaşma, işsizlik, hak gaspları alıp başını gitmiş, halkın öfkesi büyüyor. AKP-Saray iktidarı ise pandemiyi açık baskı ve şiddet yöntemleri ile her tür hukuksuzluğu 'olağanlaştırarak' hayata geçirmek için fırsata çevirmiştir.  Halkevleri olarak iktidarın her tür baskısı karşısında da halkın haklarını ve çıkarlarını savunacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ahmet Akın: Son 2 yılda dağıtım bedeli yüzde 53 arttı

SONRAKİ HABER

Yedikleri tavuktan zehirlenen 11 tarım işçisi tedavi altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa