06 Eylül 2020 07:03
Son Güncellenme Tarihi: 06 Eylül 2020 14:17

KPSS Eğitim Bilimleri oturumu sona erdi

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları tamamlandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Eğitim Bilimleri oturumu tamamlandı.

81 il merkezi ve KKTC Lefkoşa dahil 95 sınav merkezinde yapılan KPSS Lisans Eğitim Bilimleri sınavı saat 14.45'te başladı ve adaylar 80 soru için 100 dakika süre kullandı.  

Sabah gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavının ardından düzenlenen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının da tamamlanmasıyla KPSS'nin bugünkü tüm oturumları sona ermiş oldu.

2020-KPSS lisans alan bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 12 Eylül'de saat 10.15'te; 2020-KPSS alan bilgisi sınavları 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te; 2020-KPSS lisans alan bilgisi sınavları (işletme, muhasebe, istatistik) 13 Eylül saat 10.15'te düzenlenecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 20 Eylül'de saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 22 Ekim'de açıklanacak.

Sabah saatlerinde İstanbul Üniversitesi'nde yapılan sınava gelen adaylar ateşi ölçüldükten sonra sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde sınav merkezine kabul edildi.

Okul Öncesi Öğretmenliği okuyan öğrencilerden Kübra Demir, "Heyecanım yok her sene sınava giriyorum. Artık bir klasik oldu. Sınava girip çıkıp sonucu bekleyeceğim" dedi. Sınava giren oğlunu bekleyen baba Şeref Besci de, "Tarih bölümü okudu oğlum. Çok çalıştı umarım karşılığını alır. Bu yıl ikinci defa giriyor sınava" dedi.

Sınava giren eşini bekleyen bir vatandaş ise, "Bu yıl ikinci defa giriyor. Geçen sene daha heyecanlıydı ama bu yıl heyecanı yok. Pandemi dönemi herkesin ders çalışma motivasyonunu etkiledi tabii ama eşim ders çalışmaya devam etti. Umarım güzel geçer" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Askerde şüpheli bir şekilde ölen Mustafa Araz dosyasında hiçbir ilerleme yok

SONRAKİ HABER

Hastane yönetimi, Kovid-19 testi pozitif çıkan sağlıkçıları çalıştıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa