07 Eylül 2020 04:49

Eğitim-İş Denizli Şubesi: Plansızlığın faturası eğitim emekçisine mal edilemez

MEB’in telafi eğitim ücretlerine ilişkin açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Bakanlığın plansızlığının faturası eğitim emekçisine mal edilemez” diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: Eğitim İş Denizli Şube

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında telafi eğitimi olacağı ifade edildi. Buna bağlı olarak ders ücretlerine ilişkin ise telafi eğitimi ve kursları tanımlayan maddeye göre işlem yapılacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, MEB’in 31 Ağustos-18 Eylül arasında ders görevlerine ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirerek, bakanlığın plansızlığının eğitim emekçisine kesilemeyeceğini söyledi.

Aydoğan, "Öncelikle belirtelim ki sürecin başında yapılması gereken açıklamanın üç haftalık sürecin bir haftası tamamlandıktan sonra yapılması kamu idaresine güveni bir kez daha zedelemiştir. Öğretmenlere kural önceden açıklanmadan kurs ve canlı ders görevleri verilmiştir. Canlı dersler tüm alanlarda verilemediği gibi başka araçlar (zoom gibi) kullanılabileceği de açıklanmış fakat bu konuda da yeterli planlama yapılamamış, birçok alan öğretmeni bu süreçten bakanlıkça uzak tutulmuştur. Yani düzgün planlama yapmayan bakanlık öğretmeni yeni tür mobbinglere itmiştir" dedi.

EBA üzerinden geç saatlere de ders konduğunu belirten Aydoğan, "Bazı canlı yayın derslerinde ise sınıflar/şubeler birleştirilmiş bir öğretmene 80-100 öğrenciye ders vermesi istenerek işi tam ve doğru yapmaya değil yapmış gibi görünmeye yönelik adımlar atılmıştır. Böylece 3-4 sınıfa ders veren öğretmen tek ders vermiş gibi işleme tabi tutulmuştur. Bakanlığın kurduğu sistemin yetersizliğinin yarattığı sorunlar da öğretmenlere yüklenmemelidir. Eğitim İş olarak tekrar altını çiziyoruz ki ‘Ben yaptım oldu’cu bir anlayışla kurulan sistem, birçok hata ve eksik içermektedir" ifadelerini kullandı.

“YOKSUL VE ZENGİN ARASINDAKİ UÇURUM ARTACAK” 

Yüz yüze eğitim için gereken tüm tedbirlerin alınması çağrısında bulunan Aydoğan, "MEB’i ve hükümeti uyarıyoruz; tedbirler yetersizdir, özellikle öğrencilerimiz için kaygılarımız artmaktadır. Ayrıca bu süreçte hukuku arkadan dolanmak yerine bir düzenleme yapılarak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim sürecinde yapılan çalışmalar, ücret değerlendirmesi kapsamına alınmalıdır. Yüz yüze eğitimin planlandığı 21 Eylül’e kadar tüm öğretmenlerimize dersler başlayacak gibi sınıfları/dersleri tanımlanmalı, okullarda maksimum tedbirler alınmalı, yüz yüze eğitim yapamayacak öğrencilerden başlayarak teknik altyapı, ücretsiz internet, tablet dağıtımı gibi zorunlu çalışmalar gerçekleştirilmelidir. Saydığımız tedbirler alınmayıp, gerekli koşullar sağlanmadan yapılacak eğitim, hem ailesi yoksul öğrenci- ailesi zengin öğrenci arasındaki eğitime ulaşma uçurumunu daha da açacak, hem de toplum sağlığını riske atacaktır" dedi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de 1 asker düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hatay’da orman yangını üçüncü gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa