08 Eylül 2020 19:42

Beşiktaş Belediyesi, evcil hayvan ticaretini yasaklıyor

Beşiktaş Belediyesi, Belediye Meclisine getirilen öneriyle ilçe sınırlarında evcil hayvan ticaretini yasaklayacak düzenleme için ilk adımı attı.

Fotoğraf: Beşiktaş Belediyesi

Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde evcil hayvan ticaretini yasaklamak için harekete geçti. Belediye Meclisinde getirilen öneri ile Beşiktaş ilçesi sınırları içerisinde evcil hayvan satışının yasaklanması için ilk adım atıldı.

Öneri hakkında açıklamada bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat,  her canlının yaşam hakkını savunduklarını ve bunun gereğini yaptıklarını söyledi. Evcil Hayvan Ticaretinin kabul edilemez bir işkence olduğunu belirten Akpolat  “Bu işkenceyi sonlandırma kararını yaşama geçiriyoruz. Yeni bir anlayışla hayatı, doğayı ve bütün canlıları kapsayacak bir yaklaşımı Beşiktaş’ta başlatıyoruz. Bugün ilk adımı atarak Belediye Meclisimizde süreci başlattık. Hayatı paylaştığımız dostlarımızın iyiliği için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de sokak hayvanları ambulansı MOBİVET ile yaralı, acil yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarına özel ambulans hizmeti ve sokak hayvanlarının düzenli olarak beslenmesi için parklara mama kapları koyuyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da belediyelerde TİS süreci devam ediyor

SONRAKİ HABER

Erdal Eren Kitaplığı'nda darbeler bölümü kuruluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa