09 Eylül 2020 11:05

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti'ye katıldı

MHP'den ihraç edilen Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta İYİ Parti'ye katıldı.

Fotoğraf:  İYİ Parti Basın Bürosu 

Paylaş

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta İYİ Parti'ye katıldı. Düzenlenen törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan yardımcıları ve İYİ Parti milletvekilleri katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, törende yaptığı konuşmada, "Biz bugün bizzat benim davet ettiğim ve o daveti kırmayarak aramıza katılan ama en çok eşi Nihal’e teşekkür ettiğim Sayın Erhan Usta'nın aramıza katılmasının tescillendiği bir gün. Davetimi kabul etti ve aramıza 'iyi'ler ailesine, cesurlar hareketine katıldı kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erhan Usta ise Akşener'e teşekkür ettikten sonra İYİ partiye katılma sebeplerine ilişkin, "İlkelerimden ve ülkülerimden taviz vermeden siyaset yapacağım bir kurum olarak gördüm İYİ Parti'yi. Biz aynı camianın insanlarıyız kendimizi en iyi şekilde ifade edebileceğimiz bir siyasi kurum olarak gördük" ifadelerini kullandı.

Usta’nın katılımıyla İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 38’e yükseldi. 

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı "Cumhur İttifakı'nın varlığı ile devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" gerekçesiyle Ocak 2019'da partiden ihracına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Pehlivan'ın "MİT personelini ifşa" davasının 2. duruşmasındaki savunması

SONRAKİ HABER

Murat Ağırel'in "MİT personelini ifşa" davasının 2. duruşmasındaki savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa