09 Eylül 2020 16:01

Kadın cinayeti davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Küçükçekmece'de boşanmak isteyen eşi Zahide Oğuz ile eşinin kardeşi Kutlay Oğuz'u öldüren Karip Oğuz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Küçükçekmece'de boşanmak isteyen eşi Zahide Oğuz ile eşinin kardeşi Kutlay Oğuz'u öldüren Karip Oğuz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Küçükçekmece'de 10 Kasım 2018 tarihinde eşi Zahide Oğuz (43) ile eşinin kardeşi Kutlay Oğuz'u (38) silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Karip Oğuz'un (53) davasında karar duruşması görüldü. Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu olarak yargılanan sanık Karip Oğuz getirilirken taraf avukatlarıyla anne Cihan Oğuz ve ağabeyi Arif Oğuz katıldı. 

Mahkeme heyeti Karip Oğuz'a "Eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, "Kasten öldürme" suçundan da müebbet hapis cezası verdi. 

Duruşmanın ardından aile avukatıyla birlikte basın açıklaması yapan anne Cihan Oğuz, gözyaşlarını tutamayarak "Adalet yerini buldu" dedi.

Ağabey Arif Oğuz ise "Mahkemenin vereceği hiçbir karar benim kardeşimi geri getirmeyecek ama insanların vicdanında adalet duygusunu yaşayabilmesi için bu karar çok önemliydi. Kararı canı gönülden destekliyorum, çok güzel bir karar oldu" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite kaydını kaçıran adaylara kayıt hakkı

SONRAKİ HABER

Pertek'te cinsel istismar davasında sanığa 3 yıl 11 ay 15 gün ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa