14 Eylül 2020 09:36
Son Güncellenme Tarihi: 14 Eylül 2020 13:40

CHP heyeti kum fırtınasının vurduğu Polatlı’da inceleme yaptı

Kum fırtınasının vurduğu Ankara Polatlı’yı ziyaret eden CHP Milletvekili Gamze Taşçıer, mevsimlik tarım işçilerinin bir an önce insani yaşam koşulları sağlanmasını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Gamze Taşcıer’in de aralarında bulunduğu heyet, hafta sonu Ankara’da yaşanan kum fırtınasının vurduğu Polatlı’ya giderek incelemelerde bulundu.

Polatlı’nın köylerine giden ve mevsimlik tarım işçileri ile görüşen CHP heyeti, büyük bir tehlike atlatan ve maddi kayıp yaşayan yurttaşların sorunlarını dinledi. Taşcıer, kum fırtınası sonucu 10 köyün hasar gördüğünü, 6 köydeki hasarın büyük olduğunu belirterek, çadırlarda yaşamak zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin hayatlarını zor kurtardığını belirtti.

"İNSANLARIN DESTEĞE İHTİYACI VAR"

Taşçıer, şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediye’mizin yaptığı ve bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi alarak köy muhtarlarımıza ilettik. Köylerde gördüğümüz eksiklikleri not edip ilgili birimlere aktardık. Çadırları büyük ölçüde sökülerek uçmuş. Fırtına vurduğunda büyükler tarladayken çocuklar da çadırlardaymış. Neyse ki can kaybı olmadı, ancak zaten büyük zorluklarla yaşam mücadelesi veren insanların desteğe ihtiyaçları var.”

"ÇADIRLARI GERİ İSTİYORLAR"

Taşçıer, AFAD tarafından çadır dağıtımının yapıldığını ancak çadırların iki ay sonra geri istendiğini belirterek, “Geçici çözüm bile fazlasıyla geçici. Burada insanlar gerçekten çok zor şartlar altında yaşıyor, çocuklar yalın ayak geziyor, yoksullukla mücadele ediyorlar. Kalıcı olmayan bir yöntemle çadır dağıtıyorlar onu da geri istiyorlar. Burada yaşayan insanlar için başlarını bir kumaş parçasının altına sokabilmek bile lüks. Mevsimlik tarım işçilerinin bir an önce insani yaşam koşulları sağlanmalı” dedi.

AFAD: ÇADIRLAR GERİ ALINMAYACAK

Dağıtılan çadırların geri alınacağına dair haberin ardından yazılı açıklama yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Kuvvetli rüzgarın çadır ve eşyalarına zarar verdiği mevsimlik tarım işçileri için barınma ve beslenme hizmetleri sağlanmaktadır. Bölgedeki vatandaşlarımıza, bugüne kadar 185 çadır, 50 yatak ve 735 battaniye teslim edilmiştir. Dağıtılan çadırların açıklamamızın ekinde sunulan tutanakta görüleceği üzere geri alınması söz konusu değildir. AFAD, vatandaşlarımızın ihtiyaçları ortadan kalkıncaya kadar çalışmaya devam edecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da 660 sağlıkçı koronavirüse yakalandı

SONRAKİ HABER

EMEP Çevre Komisyonundan maden ihalesine tepki: Tüm ekosistem dinamikleri yok olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa