15 Eylül 2020 12:18

Zonguldak'ta maden işçilerinde koronavirüs tespit edildi, üretim durdu

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında çalışan 1 mühendis ve 3 işçide koronavirüs tespit edildi. 40 maden işçisi evlerinde karantina altına alındı.

Fotoğraf: Gürkay Gündoğan/DHA

Paylaş

Zonguldak'ta özel firmaya ait maden ocağında çalışan 1 mühendis ve 3 işçide koronavirüs tespit edilmesi üzerine üretim durduruldu. Maden ocağında çalışan 40 işçi evlerinde karantina altına alındı.

DHA'nın haberine göre Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren Gelik Madencilik'te çalışan 1 mühendis ve 3 işçiye 7 Eylül'de koronavirüs testi yapıldı. Test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine işçilerle aynı vardiyada çalışan işçiler de evlerine gönderilerek karantinaya alındı.

21 Eylül'de sona erecek karantina sonrası, 40 işçinin işbaşı yapacağı belirtildi.

Firma yetkilisi Mustafa Bektaş "1 mühendis ve 3 çalışanın koronavirüs testi pozitif çıkmasının ardından yetkilileri çağırdık. Sonuçları pozitif çıkanlar evlerindeler. Yetkililer geldi kontrollerini yaptılar. Hiçbir eksiğimiz yok. Yanlarında çalışanları da kontrol amaçlı evlerine gönderdiler. Bizler de il sağlık müdürlüğüne yazı yazarak komple tüm işçiyi evlerine gönderdik. Tüm tedbirleri aldık. İşçilerimizin sağlığı çok iyi bizlerde takip ediyoruz. Karantina devam ediyor" açıklaması yaptı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da öldürülen Suriyeli Eymenh Hammamı'nın cenazesinde ırkçılık lanetlendi

SONRAKİ HABER

Gezi Davası'nda oyuncu ve gazeteciler için yapılan beraat talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa