16 Eylül 2020 07:29

K.T. Deri’de direniş sürüyor

İstanbul’daki K.T. Deri’de işçilerin DİSK/Tekstil’e üye olmasıyla işten atılan 2 işçinin başlattığı direniş sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

İstanbul’daki K.T. Deri’de çalışan işçilerin büyük bir kısmının DERİTEKS’ten ayrılıp DİSK/Tekstil’e üye olmasıyla işten atılan 2 işçinin başlattığı direniş sürüyor. DİSK/Tekstil yetki başvurusu yaparken, işten atılan işçiler ise işe geri dönene kadar direnişe devam edeceklerini söyledi.

Beylikdüzü’nde bulunan, LOGO Grup bünyesindeki K.T. Deri fabrikasında işçilerin DERİTEKS’ten ayrılarak DİSK/Tekstil’e üye olmaları üzerine DİSK/Tekstil yetki başvurusu yaptı. Bu süreçte işten atılan işçiler Sinan Akçora ve Menderes Türk de 4 Eylül’de fabrika önünde direnişe başladı. Direnişteki işçilere dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. Dün de işçileri DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ziyaret etmiş, işçilerin pandemi döneminde hukuksuz biçimde atıldığını belirterek, “İki işçi arkadaşımız işlerinin başına geçene kadar buradayız” demişti.

Evrensel’e konuşan İşçi Sinan Akçora patronun DERİTEKS’i istediğini, fabrika içerisinde DİSK/Tekstil üyeliğinin artmasıyla işçilere baskı yapıldığını söyledi. 198 işçinin çalıştığı fabrikada, 137 işçinin DİSK/Tekstil’e geçtiğini ve sendikanın yetki başvurusu yaptığı söyleyen Akçora, “İşyerinde son olaylardan sonra klimaları kapattılar, sigara molalarını 1 dakikaya indirdiler. Fabrika içerisinde baskılara maruz kalıyoruz” dedi. İşyerinde bir süre üretimin durduğunu söyleyen Sinan Akçora, ‘Patron ‘Gerekirse herkesi çıkarırım. Hepinizin tazminatını verecek gücüm var’ diyor. İstediğimiz sendikaya geçeriz kimse buna karışamaz. Hele patron hiç karışamaz” diye konuştu.

Kendisinin İş Kanunu’nun 25/2 maddesinden, “işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan halleri” gerekçesiyle işten çıkarıldığını belirten Akçakora, “25/2 ile atıldığım için 6 senedir çalıştığım fabrikadan tazminatımı da alamadım” dedi. Akçora işe geri dönene kadar direnişi sürdüreceklerini ifade etti.

K.T. Deri işçileri bugün öğlen saatlerinde firma müşterisi H&M'in İstanbul'daki merkez ofisi önüne gitti. İşçilerin görüşme talepleri pandemi gerekçesiyle H&M tarafından reddedildi. İşçiler bunun üzerine H&M ofisi önünde pankart açtı.

ÖNCEKİ HABER

Bankaların kısa vadeli borçları arttı

SONRAKİ HABER

Tiyatro, opera ve bale yasağı kalktı ama konser yasağı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa