HDP Sözcüsü Günay: Demokrasi bilinciyle antifaşist bir blok etrafında kenetlenmeli
HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, son dönemde üst üste yaşanan ırkçı saldırıları hatırlattı, “Türkiye’de ‘Apartheid rejimi’ ilan edilmeye çalışılıyor” dedi.

Fotoğraf: MA
İLGİLİ HABERLER

Emekçiler iş cinayetlerini ve ırkçı saldırıları protesto etti
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası İstanbul İl Örgütünde basın toplantısı düzenledi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Günay, “Hepinizin yakından takip ettiği son dönemlerde Kürt halkına, diline, kültürüne, değerlerine, varlığına karşı gittikçe azgınlaşan ve sistematik hale gelen bir ırkçılığa muhatap oluyoruz. Sakarya’da mevsimlik tarım işçilerine yapılan saldırının ardından Afyon’da Kürt inşaat işçisi ırkçı saldırı sonucu katledildi. Aynı anlayış Van’da Kürt dilini yasaklayarak Kürtçe tabelaları söktü. Kürt’ün diline tahammül edemeyen de varlığına saldıran da aynı zihniyetin ürünüdür. Bu ülkenin başına bela olmuş en büyük sorundan ırkçılıktan başlamak istiyorum. Evet, Türkiye’de ırkçılık örgütlü bir yapıdır ve devlet tarafından bu anlayış özenle korunuyor. İktidarlar değişir ama ırkçılık zehri değişmez. Yüzyıl boyunca dünyada rejimler değişti, iki dünya savaşı yaşandı, üçüncüsü yaşanıyor; AB, BM veya AİHM gibi yapılar kuruldu ama ırkçılık zihniyeti hâlâ değişmedi. Türkiye’de ırkçılık kendini gizleme derdi ve kaygısı taşımıyor” dedi.
Partisi Sözcüsü Günay, sözlerinin devamında kandan, kinden, nefretten ve ölü bedenlerin varlığından beslenen ve her şeyi devletin bekası için yaptığını iddia eden ‘katiller’ yaratıldığını da ifade etti. Günay, “Türkiye’de açık bir ‘Apartheid rejimi’ tesis ediliyor. İnsanlığımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Bunun önüne geçmenin yegane yolu ‘demokrasi bilinci’ ile antifaşist bir blok etrafında kenetlenmektir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et