20 Eylül 2020 00:33

Yazarımız Yusuf Karataş'ın davası yarın: İktidar da DTK toplantılarına katıldı

Evrensel gazetesi Yazarı ve Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş hakkında DTK'de katıldığı toplantılar nedeniyle açılan dava yarın görülecek.

Evrensel Gazetesi Yazarı Yusuf Karataş | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel gazetesi Yazarı ve Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş hakkında DTK'de katıldığı toplantılar ve yaptığı konuşmalardan dolayı “terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla açılan ve 7.5 yıldan 15 yıla hapis istenilen davanın karar duruşması 21 Eylül Pazartesi günü Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Karataş EMEP MYK üyesi ve gazeteci olduğunu belirterek “DTK bir sivil toplum örgütüdür. İktidardan isimler de toplantılara katıldı.” dedi.

"DTK BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜDÜR"

Hakkındaki suçlamalara yönelik verdiği savunmalarında EMEP MYK üyesi ve gazeteci olduğunu belirten Karataş, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "DTK 'ya 2011 yılından sonra partimi temsilen katıldım. DTK içerisindeki konuşmalarda da partimin siyasi görüşleri doğrultusunda konuşmalar yapıp bazı çalıştaylara katıldım. Bu hususlar doğrudur. DTK 2007 yılında faaliyetlerine başlamış bir sivil toplum örgütüdür. DTK içerisinde birçok STK vardır. Bugün iktidar partisinin de milletvekili parti sözcülüğü danışmanlık gibi görev yapan kişilerde kuruluş sürecinde görev almış veya toplantılara katılmıştır." dedi.

TARIM İŞÇİLERİ KURULTAYI SUÇ SAYILDI

Üyesi ve yöneticisi olduğu Emek Partisi'nin her milliyetten işçi-emekçilerin sömürülmeden insanca yaşayabileceği demokratik özgür bir ülke ve dünya için mücadeleyi savunduğunu vurgulayan Karataş, "Demokratik bir platform olarak değerlendirdiğimiz DTK çalışmalarına emeğin sorunlarını tartışmayı merkezine alan bir alt çalışma grubu olan ‘Emek Göç ve Yoksulluk Çalışma Grubu’ üzerinden katıldım. İddianamede de görüleceği gibi benimle ilgili suçlamalar ‘Emek Çalıştayı’ ve ‘Mevsimlik Tarım İşçileri Kurultayı’ gibi çalışmaları üzerinde yoğunlaşıyor. Katıldığım DTK etkinlikleri, Emek Partisi’nin öncelikli politikalarıyla ilgilidir" ifadelerini kullandı.

İddianamede ‘şüphelinin telefon ve tape kayıtları’ başlığı altında örgütsel görüşmelerde bulunduğunun ‘kanıt’ olarak yer almasına dair konuşan Karataş, "Bu görüşmeler EMEP'li arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerdir. Ortada bir örgüt varsa o da EMEP'tir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yazarımız Yusuf Karataş, Diyarbakır’da ‘FETÖ’cü yargı ve emniyet mensuplarının yaptıkları dinlemelerin yıllar sonra suç delili olarak kabul edilerek yürütülen DTK soruşturması kapsamında çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Karataş, Diyarbakır D Tipi Cezaevine götürülmüş, 57 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Karataş hakkında "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla açılan davanın 8. duruşmasında savcı, verdiği mütalaada Karataş’ın DTK içinde katıldığı faaliyetleri ve konuşmaları gerekçe göstererek 5237 sayılı TCK 314/2 ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 5. maddesi uyarınca 5 yıldan 10 yıla kadar ceza verilmesini talep etti. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 5. maddesi uyarınca ise cezalandırmanın yarı oranında artırılması istendi.

Karataş, açılan davayla 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aylardır ücretleri ödenmeyen Akkuyu Santrali işçileri yol kapatıp eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Journalist Can Dündar declared fugitive in the case of MİT trucks

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa