20 Eylül 2020 16:49

ÇGD: İletişim Başkanlığı propaganda aygıtına dönüştü

ÇGD Genel Başkanı Çağdaş Güleryüzlü, İletişim Başkanlığının tanınan yeni yetkilerle propaganda aygıtına dönüştürüldüğünü ifade etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Çağdaş Güleryüzlü, İletişim Başkanlığının kurulan yeni daire üzerinden edindiği yetkilerle tam bir propaganda aygıtına dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

İletişim Başkanlığına yeni görevler verilerek Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kurulmasını gazetemize değerlendiren ÇGD Genel Başkanı Çağdaş Güleryüzlü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının gazetecilere yönelik uygulama ve açıklamalarıyla basın özgürlüğü karşıtlığıyla ön plana çıkan bir kurum olduğunu, şimdi de yeni düzenlemeyle çok tartışmalı yetkilerle donatıldığını söyledi.

GERÇEKLERİN DEĞİL ALGILARIN TARAFI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurulan yeni daire üzerinden edindiği yetkilerle tam bir propaganda aygıtına dönüştürüldüğünü belirten Güleryüzlü, “Başkanlığın hiçbir karar ve açıklamasına nesnel gözle bakma ihtimali kalmamıştır; çünkü gerçekler, algı oluşturma hesaplarıyla maniple edilecektir. Diğer bir ifadeyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gerçeklerin değil algıların tarafı olacaktır” dedi. Güleryüzlü, düzenlemenin önümüzdeki dönemde yaratacağı sonuçları görmenin zor olmadığını ifade etti. Güleryüzlü, “İktidarı, bu tür düzenlemelerin devlet içinde yeni gizli yapılanmalara neden olacağı ve olumsuz toplumsal sonuçlara neden olacağı konusunda uyarıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Orhan Özdiller koronavirüsten vefat etti

SONRAKİ HABER

Musa Anter ödülleri verildi, haber müdürümüz Ercüment Akdeniz de ödülünü aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa