22 Eylül 2020 09:20

K.T. Deri'de bir işçi daha işten atıldı

K.T. Deri’de işçilerin DERİTEKS'ten ayrılıp DİSK/Tekstil'e üye olmasıyla yetki başvurusu yapılmış, 2 işçi işten atılmıştı. İşçilerden Özlem Doğan da ücretsiz izne çıkarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

İstanbul'da bulunan K.T. Deri’de DİSK/Tekstil’in yetki başvurusu yapmasından sonra 2 işçi işten atılmış ve direnişe geçmişti. Fabrika önünde direnişini sürdüren işçilere destek veren İşçi Özlem Doğan da ücretsiz izne çıkarıldı. Doğan, “İşten atmak için bahane arıyorlardı böyle bir şey buldular” dedi.

İstanbul'da LOGO grup bünyesindeki K.T. Deri’de işçilerin DERİTEKS'ten ayrılıp DİSK/Tekstil'e üye olmasıyla yetki başvurusu yapılmış, 2 işçi işten atılmıştı. İşçilerden Özlem Doğan da ücretsiz izne çıkarıldı. Doğan ise “Son dönemde işyerinde baskılar arttı. Bunun sonucunda ücretsiz izne çıkarıldım. İzne çıkarırlarken yöneticiler ‘Daha yaşın genç istifa eder başka yerde de iş bulursun’ dedi. İşten atmak için bahane arıyorlardı böyle bir şey buldular” diye konuştu. Annesi ve ablasının da K.T. Deri'de çalıştığını söyleyen Doğan, “Bir buçuk aydır burada çalışıyordum. İki gün işten atılan arkadaşlarımın yanına gidip geldim ücretsiz izne çıkardılar” dedi.

Doğan'ın ablası Hazal Demir de fabrikada 4 aydır çalıştığını ifade ederek, “İşe kalite kontrolcü olarak girdim. Geçen hafta yerimi değiştirdiler, son bir haftadır vasıfsız işçilerin çalıştığı bölümde telacı olarak çalışıyorum” dedi. Molalarda direniş çadırına gidip arkadaşlarını ziyaret ettiklerinde fabrika yönetiminin fotoğraf çekip not aldığını belirten Demir, “Fırsat kolluyorlar. İşten de atarlar, sıramızı bekliyoruz” diye konuştu.

Fabrika önünde direnişe devam eden işçilerden Sinan Akçora da “Çalıştığımız büyük firmalardan fabrikayı kontrol etmesini bekliyoruz. H&M’e ulaşmaya çalıştık ama destek bulamadık. İşe iade edilene kadar direnişimiz sürecek” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Mektup: Sınıfımdaki 23 öğrenciden 7-8'i canlı derslere katılabiliyor

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem ile dayanışan gazetecilere verilen cezalar onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa