24 Eylül 2020 12:47
/
Güncelleme: 13:49

Marmara Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.38'de Marmara Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinin 18,87 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 6,83 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BİLDİRİLMEMİŞTİR

Depreme ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda "İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

PROF. DR. AHMET ERCAN: ÖNCÜ DEĞİL AMA UYARICI BİR DEPREM

Depreme ilişkin Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Deprem tam Tekirdağ kolunun merkezinde oldu. Bizim bundan sonra beklediğimiz 7.2'lik depremin nerede olacağını, hangi noktada kıracağını, aynı zamanda sağ atımlı bir kırık olacağını net olarak gösterdi" dedi.

Bu depremle Mürefte'deki depremin bağlantılı olduğunu belirten Ercan, "1912'de Mürefte'de bir deprem olmuştu. 7.2 ve 7.4 arasındaydı. Kızılca kıyamet kopmuştu o depremde. Yangın çıkmıştı, çok fazla kayıp vardı. Buradaki sonuç şu; acaba Tekirdağ kolunda beklediğimiz büyük deprem daha önce olan Mürefte depreminin tıpkısı mı olacak. Benim görüşüm şu, geçen hafta Mürefte'de olan deprem bir izlenim değişikliğine neden oldu. Deprem bu kez karadan değil de Mürefte-Şarköy'ün önünden denizden geçti. Deprem denizden geçerse bu hasarın 1912 kadar olmamasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Bunun arkasından daha büyük bir deprem beklentisi olmadığını belirten Ercan, "Deneyimlerime bağlı olarak bunun uyarıcı bir deprem olduğu kanısındayım. Bu tür depremler olacak, 'Hadi elinizi çabuk tutun, yapınıza baktırın, deprem yönetmeliği size bu imkanları gibi' bir şeyler söylüyor. 'Deprem oldu' diye korkmak değil de önemli olan sağlam yerde, sağlam konutta oturmak" değerlendirmesinde bulundu.

PROF. DR. ŞERİF BARIŞ: DEPREMİ DEPREM OLUNCA KONUŞMAYALIM

Prof. Dr. Şerif Barış da "Şöyle bir sitemim var; biz maalesef biz deprem olunca depremi konuşuyor ve maalesef yanlış bilgileri konuşuyoruz. İnsanlar hangi basit önlemlerle hayatta kalabilirler bunları konuşmak lazım. Türkiye'de sıkı denetim şart. Bütün kurumlarda personelin deprem eğitimi alması gerektiğine dair bir yönerge var. Bu denetim olmazsa şirketler bu işi yapar mı? Denetimlerin sıkı sıkıya kontrol edilerek yapılması lazım. Deprem olunca hatırlıyoruz, birkaç gün konuşup unutuyoruz. Topyekün eğitim şart" dedi.

Türkiye'nin dünyada deprem tehlikesi açısından 4. sırada olduğunu anımsatan Barış, "Biz Japonya'dan daha tehlikeliyiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et