24 Eylül 2020 17:25

ÖZRÖ-DER: Öğretmenler, sözleşmelerini MEB ile aracısız imzalamalı

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği, Maraş'ta devleti 1 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği logosu

Paylaş

Maraş'ta devleti 1 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine düzenlenen operasyona ilişkin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneğinden (ÖZRÖ-DER) açıklama geldi. Sektörde bu gibi haksız kazanç sağlayan kurumların sayısının az olmadığı vurgulanan açıklamada eğitimcilerin de suça ortak edildiği belirtildi. Eğitimcileri korumanın yolunun ise Milli Eğitim Müdürlükleri ile aracısız sözleşme imzalanması olduğu vurgulandı.

"SEKTÖRDE BU GİBİ HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN KURUMLARIN SAYISI AZ DEĞİL"

Açıklamada, Maraş'ta gelmeyen öğrencileri geliyor gibi göstererek devleti 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine geçen günlerde polis tarafından operasyon düzenlendiği, 11 kişinin gözaltına alındığı, 2 kurum sahibinin tutuklandığı, aralarında öğretmenlerin de olduğu 8 kişinin de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Sektörde bu gibi haksız kazanç sağlayan kurumların sayısının az olmadığını her fırsatta dile getirdikleri belirtilen açıklamada, rehabilitasyon merkezindeki eğitimcilere, bu suça ortak olmama çağrısı yapıldı.

"İMZA ATMAYAN EĞİTİMCİLER İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLİYOR"

Birçok dernek üyesinin, imza atmak istemediklerinde işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini aktardığı vurgulanan açıklamada "Bu konuyu gerekli makamlara defalarca iletmemize rağmen henüz rehabilitasyon eğitimcilerini koruyan, suça ortak olmaktan kurtaran bir adım atılmış değildir" ifadelerine yer verildi.

Bu sorunun çözümünün eğitim personelinin sözleşmelerini aracısız olarak Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzalamasından geçitiği belirtilen açıklamada "Sözleşmelerimiz MEB ile imzalanır, özlük haklarımız makul seviyelerde düzenlenirse haksız kazanç sağlamadığı halde yargılanan öğretmenlerimiz bu durumla bir daha karşılaşmayacak ve devletimizin milyonlarca lira dolandırılmasının önüne geçilecektir" denildi.

Açıklamasında Maraş'taki davanın takipçisi olacaklarını aktaran dernek, "Mobbingle bu suça ortak edilmeye zorlanan meslektaşlarımızın haklarını savunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yeşiller Partisi kuruldu: Sadece ekoloji partisi olmayacağız

SONRAKİ HABER

Mardin Tabip Odası salgın raporu açıkladı: 152 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa