26 Eylül 2020 09:16

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: İşbirlikçiler tespit edilecek

Yeni kurulan Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığının faaliyet alanlarını anlatan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İşbirlikçiler tespit edilecek" dedi.

Fahrettin Altun | Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yeni kurulan Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığının faaliyet alanlarını anlattı. “Türkiye’ye karşı kara propaganda yürüten işbirlikçilerin tespit edilecek” diyen Altun, “Burada medya alanında yürüyen bir faaliyet var. Biz de kamu otoritesi olarak faaliyet göstermek zorundayız” dedi.

CNN Türk’te yayımlanan bir programa katılan Altun, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığının kurulmasına neden ihtiyaç duyulduğunu “Bu mahfiller hala varlar, Türkiye’ye karşı pozisyonlarını sürdürmeye gayret ediyorlar. Ellerindeki yürüttükleri mücadele Türkiye’ye karşı bir olumsuz iletişim enformasyon savaşı üretmek ve yürütmek. Kara propaganda faaliyetleri yürütmek. Şimdi bunlara karşı elbette bizim bir mücadele zorunluluğumuz var. Bu tepkisel bir mücadele olamaz, proaktif bir mücadele olması gerekir. Stratejik İletişim ve Kriz Dairesi, uluslararası alanda Türkiye’ye karşı yürütülen bu kara propaganda savaşına karşı faaliyet yürütmek üzere konumlandırılmıştır.” diyerek anlattı.

"KAMU OTORİTESİ FAALİYET GÖSTERMEK ZORUNDA"

Yeni kurulan başkanlığın muhalefete yönelik kurulduğu ve psikolojik harekat yürüteceği söylemlerine dair Altun “Buradan farklı anlamlar çıkartmak, bundan rahatsızlık duymak; iyi niyetliyseniz anlamlı değil. Ama diğer taraftan Türkiye’ye karşı yürütülen yıpratma savaşını benimsiyorsanız, farklı ideolojik saiklerle size uygun geliyorsa tabi ki bu adımdan rahatsızlık duyarsınız.”

Altun, başkanlığın ‘doğrudan bir psikolojik harekat, harp’ faaliyeti yürütmeyeceğini de iddia etti ve “Burada medya alanında yürüyen bir faaliyet var. Biz de kamu otoritesi olarak faaliyet göstermek zorundayız” dedi.

Altun, başkanlığın yürüteceği faaliyetlere ilişkin gelen eleştirilere de şöyle yanıt verdi: “Onlara sormak lazım niye böyle bir eleştiri süreci içinde olduklarını. Fakat bizim durduğumuz yerde mesele çok açık ve net. Böyle bir yapı, böyle bir daire başkanlığı her şeyden önce ülkemizin beşinci kol faaliyeti yapılabilen bir ülke olmadığını ortaya koyan ve bu anlamda da ülkemizde herhangi bir şekilde farklı meslek adları altında, farklı ülkelerin nüfus ajanlığı yapılabilen bir ülke olmadığını gösteren bir yapıdan bahsediyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çağrı Sinci ve DJ Suppa’dan EP albüm: “Terbiye”

SONRAKİ HABER

Karslılar, Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa