30 Eylül 2020 02:00

Yollarda geçip giden gençliğimiz

“Her sabah Eskişehir’den Polatlı’ya gitmem imkansız. Ev tutalım desek ev kiraları, faturalar bizi bir hayli zorlar.”

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Sude ARSLAN

Ankara Polatlı Fen Lisesi

Geçtiğimiz haftalarda okulumuz Polatlı Fen Lisesi okulların yüz yüze açılması durumunda bile yurtların açılmayacağını bize duyurdu. Okulumuz yurtları Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen arkadaşlarımızla dolu. Durum böyleyken yurtların açılmaması birçok arkadaşımızın okula bile devam edememesi gibi zorlukları beraberinde getirecek gibi duruyor. Biz de bu konu hakkında ne düşündüklerini yurttan arkadaşlarımıza sorduk. 

11. sınıf öğrencisi Ayşe Hüma: “Okulların açılıp yurtların açılmayacağı haberini duyduğumda karamsarlığa kapılmıştım. Annem zaten pandemi nedeniyle okullar açılsa da yurtta kalmama izin vermeyecekti” diyerek okulun yurtların açılması durumunda da yeterli önlemlerin alınmayacağını düşündüğünü vurguladı. “Polatlı’daki özel bir yurtta tek kişilik odada kalacaktım. Yurtların açılmayacağını öğrendiğimizde annem ve ben özel okula geçmenin daha iyi olacağını düşünerek Ankara’daki bir özel okula naklimi aldırdık” dedi.

Eskişehir’de yaşayan 11. Sınıf öğrencisi başka bir arkadaşımızsa “Her sabah Eskişehir’den Polatlı’ya gitmem imkansız. Ev tutalım desek ev kiraları, faturalar bizi bir hayli zorlar. Nakil aldırayım desem Eskişehir’de gitmek istediğim bir okul yok. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi ve böyle bir dönemde bu belirsizliğin sırtındaki yükü daha da arttığını aktardı.

Ankara’da yaşayan bir arkadaşımızsa “Yurtların açılmayacağını öğrendiğimde dalgasına bahçede yatarız falan demiştim. Galiba gerçekten öyle yapacağım çünkü her gün Polatlı’dan Ankara’ya git gel yapmak hem maddi hem manevi açıdan çok zorlayıcı olur. Zaten 11. sınıf öğrencisi oldum ders çalışmam gerek. Polatlı’ya her gün git gel yaparsam ne dershaneye gidebilirim ne dinlenebilirim ne de verimli ders çalışabilirim. Bu sene okullar açılırsa çok zorlayıcı olacak” diyerek düşüncelerini aktardı.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Bursa Şubesi, kısmi açılan eğitimi değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Özel ve devlet okulları arasındaki eşitsizlik derinleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa