30 Eylül 2020 10:55

Macron: Fransa, Türkiye'den yükselen savaş yanlısı söylemlerden son derece rahatsız

Emmanuel Macron "Fransa, son saatlerde Türkiye'den yükselen savaş yanlısı söylemlerden son derece rahatsız. Bu söylemler, Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ'ı ele geçirmeye teşvik ediyor" dedi.

Macron: Fransa, Türkiye'den yükselen savaş yanlısı söylemlerden son derece rahatsız

Fotoğraf: Jacques Paquier/Flickr (CC BY 2.0)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'a ilişkin savaş yanlısı söylemlerinin tehlikeli ve endişe verici olduğunu ifade etti.

Sputnik'in aktardığına göre Letonya'nın başkenti Riga'da açıklamalarda bulunan Macron, "Türkiye'nin Azerbaycan'a destek açıklamalarını gördüm. Bence bunlar düşünülmeden yapılmış ve tehlikeli. Fransa, son saatlerde Türkiye'den yükselen savaş yanlısı söylemlerden son derece rahatsız. Bu söylemler, Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ'ı 'ele geçirmeye' teşvik ediyor. Bu kabul edilemez" dedi.

Ermenistan'a ve Ermenilere seslenen Macron, "Fransa, üzerine düşeni yapıyor. Tetikte olacağız ve egemenliğin korunmasının takipçisi olacağız. Gerilimi tırmandıracak hiçbir açıklamaya müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"PUTİN VE TRUMP İLE KONUŞACAĞIM"

Macron, ayrıca Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın da ABD Başkanı Donald Trump ile konuşacağını kaydetti.

Macron, "Bu konuyla Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nun uluslararası yetkinliğe sahip, Fransa, ABD ve Rusya'nın yer aldığı arabulucu grubu ilgileniyor. Dağlık Karabağ'da krizin tırmandığı ilk saatlerden bu yana dışişleri bakanları seviyesinde ve benim tarafımdan partnerlerimizle temas kuruluyor. Görüş alışverişi yapmak ve çözüm yolları sunmak için bu akşam Putin'le, yarın da Trump'la konuşmayı planlıyorum" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et