Belediye emekçileri Esenyurt’ta TİS hakları için eylem yaptı
Esenyurt Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube üyesi emekçiler, Esenyurt Belediyesi yönetiminin toplu sözleşme görüşmelerinde süreci uzattığını belirterek eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Esenyurt Belediyesine AKP döneminden kalan borçlar nedeniyle 400'e yakın dava açıldı
Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube, kazanılmış haklarının ellerinden alındığını ve Esenyurt Belediyesi yönetiminin toplu sözleşme görüşmelerinde süreci uzattığını belirterek belediye binası önünde eylem yaptı. Emekçiler taleplerinin dikkate alınmasını istedi.
Esenyurt Belediyesi binası önünde bir araya gelen emekçiler yaptıkları açıklamada, yılda 3 ikramiye haklarının ellerinden alındığını, liyakat dışı görevlendirmeler yapıldığını, yemekhane ve yol ücretlerinde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Açıklamada, “Biz elimizden alınan 3 ikramiyenin verilmesini, 18 aydır açılmayan yemekhane açılana kadar yemek ücretini ve 18 aydır verilmeyen servis hizmeti oluşturulana kadar İstanbul Mavi Kart bedelini talep ediyoruz. İşveren tarafı ise ilkelerimizden vazgeçmemiz anlamına gelen pazarlık masası konusu olmayan talepleri ile süreci tıkamayı sürdürmekte, emekle, emekçiyle çatışmayı tercih etmektedir. Sözleşme masalarında ilkesel taviz beklemek yerine TİS Sayıştay zimmetleri ile ilgili emekçiler lehine gerekli adımlar atılmalıdır. Esenyurt Belediyesi emekçilerinin sözleşmesi bekletilmemelidir. Kendilerini emekçi lehine, ortak akılla, çözüm odaklı toplu sözleşme masasına bekliyoruz” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et