02 Ekim 2020 12:39

Leyla Aydemir cinayetinde Yusuf Aydemir'e ağırlaştırılmış müebbet verildi

Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in öldürülmesi olayına dair açılan davada, Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Leyla Aydemir (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan Yusuf Aydemir hakkında karar verildi.

Leyla Aydemir'in amcası olan Yusuf Aydemir hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıl hapis cezası kararı verildi.

Tutuksuz yargılanan 6 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Leyla Aydemir'in 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolmasının ve cansız bedeninin 18 gün sonra bulunmasının ardından Leyla'nın babası Nihat Aydemir'in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Olaydan yaklaşık bir yıl sonra hazırlanan iddianame, Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Mehmet Ali Aydemir ile Leyla'nın amcaları Musa Aydemir (29) ve Yusuf Aydemir (43), Besim Dursun (48) ve eşi Hatun Dursun (56), Ayşe Artam (38) ve eşi Yıldırım Artam (41) hakkında "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 14'er yıla kadar hapis cezası istendi.

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI, ANNE OLDU

Davanın 20 Eylül 2019 günü görülen ilk duruşmasında baba Nihat Aydemir, sanıklardan şikayetçi olmadı. Anne Şükran Aydemir ise şikayetçi oldu.

YUSUF AYDEMİR TUTUKLANDI

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, amca Yusuf Aydemir'in suçu işlediğine yönelik somut deliller bulunduğu ve dinlenilmeyen tanıklar üzerinde baskı kurma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

MEHMET ALİ AYDEMİR ARA KARARLA TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, 19 Aralık 2019 günü dosya üzerinden yaptığı tutukluluk değerlendirmesinde, Mehmet Ali Aydemir'i "mevcut delil durumu ile tutuklulukta geçen süre ve dosyanın geldiği aşamayı" dikkate alarak, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri: İş yükü çok, performans adaletsiz, tükeniyoruz, ölüyoruz

SONRAKİ HABER

Sayıştay raporu: Milli Eğitim Bakanlığının kasasından 2 milyon TL'lik usulsüz hediye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa