03 Ekim 2020 12:46

Sosyal Haklar Derneği: Soma Kömür İşletmeleri patronu Can Gürkan tutuklansın

Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği, Yargıtay'ın Soma Maden Katliamı ile ilgili kararı üzerine açıklama yaptı, Soma Kömür İşletmeleri yöneticisi Can Gürkan'ın tutuklanmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği, Soma Beşyol Madenci Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı dernek adına Kamile Çiftçi okudu. Çiftçi, Yargıtay’ın Soma Maden Katliamı'na dair kararıyla ilgili, “ Bundan yaklaşık 2000 gün önce, 13 Nisan 2015 günü, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde ilk duruşma günü başlayan adalet arayışımız yeni bir aşamaya girdi. O gün ilk duruşma başlarken adalet arayışımıza ‘çocuklarımızın, eşlerimizin, babalarımızın katilleri ne diyeceklerse gözlerimizin içine bakarak söylesinler’ diyerek başlamıştık. Bugün ise Yargıtay’ın bu kararından sonra, çocuklarımızın, eşlerimizin, babalarımızın katillerinin gözlerinin içine bakarak bu kez biz diyeceğiz ki, ‘peşinizi bırakmadık, gözlerimizi üzerinizden bir saniye bile ayırmadık, adalet diye attığımız çığlığımızdan belki saklanmaya çalıştınız ancak kaçamadınız!’ dedi.

"BU DAVA MİLYONLARIN DAVASI"

Bu davanın milyonlarca insanın davası olduğunu belirten Çiftçi, “Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin, sanıkların bazılarının yaşamını yitiren 301 canımızın her biri için ayrı ayrı cezalandırılmaları gerektiğini belirtmesinin, 13 Mayıs 2014 günü yerin altında canlarını yitiren 301 madencimizi geri getirmeyeceğini biliyoruz. Ancak yine biliyoruz ki, adaletsizliğe mukavemet ettiğimiz sürece, mahkemelerin tozlu rafları arasında kaybolup gitmeyecek” diye konuştu.

Yargıtay kararının elle tutulur bir sonucu olması gerektiğini ifade eden Çiftçi, “301 canın hayatını kaybetmesinden sorumlu patron Can Gürkan, yarın çok geç olmadan derhal tutuklanmalı. Derhal tutuklanmalı ki bundan böyle yeni katliamların sorumlularının cezalandırılacağını anlayabilelim. Bilinmelidir ki SHD Soma Temsilciliği ve Şehit Madenci Aileleri olarak adalet arayışımız her koşul ve şartta devam edecek” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam