04 Ekim 2020 09:36

Kars’ta HDP’ye dönük operasyonda gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi

Kars’ta HDP’ye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca’nın da bulunduğu 21 kişi adliyeye sevk edildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ayhan Bilgen’in gözaltındayken açıkladığı istifa açıklamasının ardından Kars’ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve aralarında Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca ile HDP’li belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 21 kişi adliyeye sevk edildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri koordinesinde 1 Ekim'de Kars merkezli Ankara ve Ağrı'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci HDP İl Başkanı Cengiz Anlı dahil 21 kişinin Kars Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Harakani Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 21 kişi adliyeye götürüldü. Adliyeye sevk edilen HDP’li siyasetçiler 2014-2015 yılları arasında çatışmaların durdurulması için canlı kalkan eylemi ve HDP etkinliklerine katılmakla suçlanıyor. (Kars/AA)

ÖNCEKİ HABER

Muz serasında çalışan 19 yaşındaki işçi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Maraş'ta EBA’ya erişemeyen öğrenciler 'Eğitimde eşitlik istiyoruz' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa