04 Ekim 2020 11:21

İzmir'de mahallenin baktığı "Jo" adlı köpek silahla vurulması sonucu ağır yaralandı

İzmir'de Sefer A. isimli kişi mahallelinin baktığı "Jo" adlı köpeğe silahla saldırdı. Durumu ağır olan Jo'nun tedavisi devam ediyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde İzmir'de bir köpeğin silahla yaralandığı haberi geldi. İzmir'in Buca ilçesinde mahalle halkının baktığı "Jo" isimli köpeğe Sefer A. adlı kişi silahla saldırdı. Ağır yaralanan köpeğin tedavisi sürüyor.

Ufuk Mahallesi 1009 Sokak'ta 10.30 sularında iddiaya göre, Sefer A., yolda yürüdüğü sırada mahallenin beslediği 'Jo' isimli köpeğe belinden çıkardığı tabancayla iki el ateş edip, uzaklaştı. Yaralı köpeği kendi imkanlarıyla veterinere götüren mahalleli, durumu polise bildirdi. Veterinerde tedaviye alınan köpeğin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

MAHALLE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ

Köpeği yaralayan Sefer A.'nın polis merkezine gidip ifade verdiği, kendisini köpeğin saldıracağından korktuğunu söyleyerek savunduğu öğrenildi. Polisin soruşturma başlattığı belirtildi.

Mahalleli yaşananlara tepki gösterdi. Selim Yayla "İki el silah sesi duyup çıktık ve yaralı köpeği gördük. Mahallemizin köpeğiydi ve bizler bakıyorduk. Kan kaybettiğini görünce komşularımız veterinere götürdü. Polisler de gerekli işlemi yaptılar. Çok sakin ve mahallemizi koruyan bir köpekti. Hiç kimseye saldırmazdı. Bunu yapan nasıl bir insan, nasıl bir vicdan" dedi.

DURUMU KRİTİK

Yaralı köpeğin sağlık durumunun kritik olduğunu belirten Canan Dursun da, "Yaralanan köpeği görünce iş yerinde olan eşimi aradım. Gelip, köpeği veterinere götürdü. Tedavisi devam ediyor. Mahalleli olarak bu olay nedeniyle travma yaşadık. Bunu yapan kişiye 'İnsan' diyemiyorum" diyerek, tepkisini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Norveç’te özel güvenlik görevlilerinin grevi üçüncü haftasında

SONRAKİ HABER

"Kars Belediyesi önünde fetih namazı kılanlar 12 Eylül’ü devam ettirenler"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa