04 Ekim 2020 16:21

Kovid-19'a yakalanan Trump'ın sağlık durumu iyiye gidiyor, "yarın taburcu edilebilir"

Kovid-19 yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın doktoru Sean Conley, durumunun iyiye gittiğini aktararak "Yarın hastaneden taburcu edebiliriz" dedi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

Kovid-19 yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın doktoru Sean Conley, sağlık durumunun iyiye gittiğini ve pazartesi günü taburcu edilebileceğini açıkladı.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan ve cuma günü Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılan Trump'ın doktoru Conley, hastanenin önünde açıklama yaptı.

Trump'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve hayati organlarının iyi durumda olduğunu söyleyen Conley, "Başkan virüse yakalandıktan sonra iki kez oksijen seviyesinde düşüş yaşandı. İlki cuma sabahı yaşandı ve kendisine bir saat kadar oksijen takviyesi yapıldı, diğeri de dün sabah yaşandı ancak hızlıca toparladı" değerlendirmesini yaptı.

Conley, Trump'ın cuma sabahı ateşinin yüksek, halsiz olduğunu ve oksijen seviyesindeki düşüşle kendisinin hastaneye kaldırlmasının daha iyi olacağına inandıkları için böyle bir tedbir alındığını söyledi.

Trump'ın tüm değerlerinin yakından izlendiğini ve şu anda hastalığının iyileşme sürecinin iyi gittiğini kaydeden Conley, "Eğer iyileşme süreci şimdiki gibi devam ederse kendisini yarın hastaneden taburcu edebiliriz" ifadesini kullandı.

"YETKİ DEVRİ GÜNDEMDE DEĞİL"

Öte yandan Amerikan CBS kanalına Trump'ın sağlık durumuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, "Başkan şu anda iyi durumda, bir an önce Beyaz Saray'a dönüp çalışmalarına oradan devam etmek istiyor ama bir süre daha burada kalması gerekebilir" dedi.

Trump'ın sağlık durumunun kötüleşmesi ihtimali karşısında herhangi bir yetki devrinin gündemlerinde olup olmadığı şeklindeki soruya ise O'Brien, "Hayır, yetki devri gibi bir şey gündemimizde yok, Başkan şu an iyi durumda" cevabını verdi.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece Kovid-19'a yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, dün başkent Washington DC'ye yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.

Trump'ın Özel Kalem Müdürü Meadows, ABD medyasına yaptığı açıklamada, "Başkan'ın temel fonksiyonlarının son 24 saatteki durumu çok endişe vericiydi ve bu bakımdan önümüzdeki 48 saat onun bakımı noktasında çok önemli olacak. Tam iyileşme sürecine ilişkin yolumuz henüz tam açık değil" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Alp Ergör: Önemli olan meslek hastalığına yakalanmayı önlemek

SONRAKİ HABER

Kamuya ait açık ocaklar Yeni Anadolu Madencilik AŞ’ye devredildi, işçi tedirgin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa