05 Ekim 2020 09:13 Güncelleme: 05 Ekim 2020 09:22

Dokuz Eylül Hastanesi Başhekimliği çalışan işçilere yevmiye cezası kesti

DEÜ Hastanesi sağlık emekçileri üzerindeki baskı devam ederken, son olarak Başhekimlik tarafından pandemi sürecinde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek işçilerden birer yevmiye kesinti yapıldı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nin hastane emekçilerin pandemide yaşadıkları sorunlar nedeniyle yaptığı eylemler sonrası baskıları devam ediyor. Son olarak Başhekimlik tarafından pandemi sürecinde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek 16 işçiye birer yevmiye kesinti cezası verildi. Başhekimliğin işçilere yevmiye kesme cezasına ilişkin Sağlık-İş Sendikası İzmir Şube Sekreteri ve DEÜ işyeri temsilcisi Özgür Arslan bu karara itiraz edeceklerini söyledi.

"OLUMLU ADIM ATMAZLARSA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

Toplam 16 işçiye kesilen cezalarla ilgili konuşan Arslan, “Kiminden 1 yevmiye kiminden 2 yevmiye kesilmiş. Bunlar neye göre yapıldı? Bizler de yönetimden randevu istedik. İtiraz edeceğiz. Sonuçta 696 sayılı KHK'da hükümlere aykırı hareket ediliyor. Disiplin kurulu toplanmadan kendi kafalarına göre karar alıyorlar. Bununla ilgili bir adım atmazlarsa hukuki süreç başlatacağız. Diğer kurumlarla da görüştük onların da itirazı var. Süreci takip ediyoruz” dedi.

"İŞÇİLER KAYGILI, KENETLENMELİYİZ"

Psikolojik ve iş yükü olarak zor bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Arslan, “Yıpranmış durumdayız. Özellikle son dönemde iş yoğunluğu da çok fazla arttı. Bir yandan da böyle şeylerle karşılaştığımız zaman moral ve motivasyon olarak sıkıntı doğuyor” diye ekledi. Ayrıca önlerinde toplu iş sözleşmesi sürecinin olduğunu ifade eden Arslan, “Sürekli olumsuzluklarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. İşçilerin ekonomik ve sosyal haklar açısından beklentisi çok fazla. İşverene güvensizlik had safhada. Bu eylem sürecinden sonraki davranışlarından dolayı TİS'in de buna benzer sonuçlanmasından kaygılılar. O açıdan bizler daha fazla kenetlenmek zorundayız. Başka türlü bu haklarımızı alamayız" diye konuştu.

Reklam