Ayşe Karaman davasında sanık Özgür Tarhan'a 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi
Ayşe Karaman'ın Özgür Tarhan'ın evinde ölü bulunmasına ilişkin davada, sanık Tarhan'a “bilinçli taksirle ölümüne neden olma" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman (ortada) | Fotoğraf: DHA
Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın Özgür Tarhan'ın evinde ölü bulunmasına ilişkin açılan davada sanık Tarhan, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, sanık Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tarhan'ı aynı suçtan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.
Tutuklu yargılanan Uzman Dr. Özgür Tarhan, davanın 5'inci celsesinde "delileri karartma ihtimali olmadığı" gerekçesi öne sürülerek tahliye edilmişti.
ANNE KARAMAN: CUMHURBAŞKANIMIZ DUYSUN, ÜLKEDE ADALETİ SAĞLAYAMIYOR
Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman, duruşma çıkışı yalnızca 3 yıl ceza verilmesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a defalarca mektup yazdığını söyleyen anne, "Cumhurbaşkanımız duysun, ülkemizde adaleti sağlayamıyor. Haberi bile yok. Neler olup bitiyor haberi yok" dedi.
Anne Karaman, "Asla adalet yok. Ben adalete güvenmiştim ama asla adalet yok. Takım elbise giymesi, okumuş olması bir caniyi akladı. Bu hâkim kesinlikle adil davranmadı. Cumhurbaşkanımız duysun. Kaç kere mektup yazdım ama duyarlı davranmadılar. Kendilerine yapılsaydı kesinlikle anında hapis cezası vardı. O Mecliste oturuyorsunuz, ne yapıyorsunuz? Sadece maaşınızı alıp oturuyorsunuz" ifadelerini kullandı.
İKİ FARKLI RAPORA RAĞMEN
Kararı Evrensel’e değerlendiren Ayşe Karaman’ın avukatı Tevfik Toga Beyendi, istinafa gideceklerini belirterek, “Ayşe’nin ölümüne sebep olan Fentanil diye bir ilaç. Bu ilaç çok hızlı etki yaparak anesteziyi başlatıyor ve bir dakika içerisinde etkisini gösteriyor. Karşı taraf Ayşe’nin kendisinin enjekte ettiğini söylüyor ama bu kadar kısa sürede etki eden ilacın diğerleri ile birlikte alınması mümkün değil” dedi.
Adli Tıp Kurumu’ndan ve Eczacılar Odası’ndan rapor istediklerini belirten Beyendi, “Adli Tıp ilacın etki süresine 10-15 dakika diyor, Eczacılar Odası, etkisi hemen başlar diyor. Ceza ise ilacın hastane dışında bulundurulmaması gerektiği için verildi” diyerek Özgür Tarhan’ın cinayetten aklanmaya çalışıldığını söyledi.
Fentonil ilacı kırmızı reçete ile satılmasıyla beraber 80 kat daha yüksek etkiye sahip. Aynı zamanda kanser hastalarının ağrısını dindirmek için kullanıldığı ve doz hataları nedeniyle ölüme sebebiyet verildiği biliniyor.
NE OLMUŞTU?
Anestezi teknikeri Karaman, 29 Temmuz'da doktor Özgür Tarhan'ın Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde ölü bulunmuştu.
Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede genç kadının yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve 'propofol' etken maddeli anestezi ilaçları bulunmuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucu iddianame hazırlanmış ve Tarhan hakkında "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.
Daha önce görülen duruşmada Özgür Tarhan'ın delillerin toplanmış olması ve delil karartma ihtimalinin bulunmaması gerekçeleriyle tahliyesine karar verilmişti ve adli kontrol şartı da uygulanmamıştı. (Ankara/EVRENSEL)